30 metre ile kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

30 metre ile kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 01:53

26 kişinin öldüğü intihar saldırılarına misilleme yapan İsrail, Yaser Arafat'ın Ramallah'taki karargáhına füze yağdırdı. Füze saldırısı sırasında karargáhında bulunan Arafat, yara almadı.

İsrail yine Arafat'ı hedef aldı. Dün atılan füzelerden 3'ü, Arafat'ın bulunduğu binanın 30 metre yakınına düştü. Bir Filistin yetkilisi, ‘‘Arafat saldırı sırasında ofisindeydi’’ dedi. Emniyet binasının isabet aldığı saldırıları Arafat yara almadan atlattı.

İsrail dün de aşırı dinci Filistinliler'in intihar saldırılarına misilleme olarak Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin hedeflerine karşı başlattığı hava akınlarını sürdürdü. İsrail helikopterleri ilk olarak Filistin lideri Yaser Arafat'ın Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki karargahına saldırdı. Füzelerden üçü Arafat'ın içinde bulunduğu binanın 30 metre uzağına düştü. Arafat yara almadan kurtuldu. Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda iki kişi öldü, onlarca da kişi yaralandı.

SALDIRIDA OFİSTEYDİ

Filistinli yetkililer, füzelerden birinin Arafat'ın Ramallah ofisinin dışındaki emniyet binasına isabet ettiğini açıkladı. Filistin yetkilisi Saeb Erekat, ‘‘Arafat saldırı sırasında ofisindeydi. Füzeler, ofisin yaklaşık 30 metre ötesine isabet etti. Şaron Hükümeti terör uyguluyor. Barış sürecini yok ediyorlardı, şimdi Filistin Yönetimi'ni yok ediyorlar. Dünyanın Şaron'un bu çılgınlığını durdurması gerekir’’ dedi.

2 ÖLÜ, 120 YARALI

İsrail helikopterleri, Gazze Şeridi'ndeki Tulkarm ve Kalkilya ile güney Gazze'deki Han Yunus mülteci kampını da vurdu. Filistinli yetkililer, 15 yaşındaki bir gençle bir polis memurunun öldüğünü açıkladı. Görgü tanıkları Gazze Şeridi'nde saldırı sonrası etrafa saçılan şarapnellerden çok sayıda okul çocuğunun yaralandığını ifade ettiler. Saldırılarda 60'ı öğrenci 120'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail askeri kaynakları ise saldılarda, intihar saldırını gerçekleştiren Hamas ve İslami Cihad Örgütleriyle ilgili hedeflerin vurulduğunu öne sürüyorlar.

PİSTİ TAHRİP ETTİLER

Öte yandan İsrail ordusu uluslararası Gazze Havaalanı'ndaki pisti tahrip ederek çekildi. Filistinli kaynaklar, buldozerlerin 3 kilometre uzunluktaki pistte her 200-300 metrede bir çukurlar kazdığını ve pistin kullanılamaz hale geldiğini söylediler.

ABD: Arafat'ı hedef almayın

Apache helikopterlerinin Gazze'ye füze yağdırmasından sonra Filistin topraklarına yönelik harekatı Batı Şeria'ya yayan İsrail, Ramallah kentine tanklarla girdi. ABD Yönetimi'nin ise İslamcı terörü engellemesi için Yaser Arafat'a ‘‘son bir şans’’ tanınması koşuluyla, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a kapsamlı bir askeri harekat için yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. Beyaz Saray, İsrail askeri harekatının bizzat Arafat'ı hedef almamasını da istedi. Ancak, füzeler Arafat'ın 30 metre ilerisine düştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!