3 yaşındaki Yasmine’den 18 gündür haber alınamıyor

Güncelleme Tarihi:

3 yaşındaki Yasmine’den 18 gündür haber alınamıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 09:49

Belçika’nın başkenti Brüksel’de radikal gruplara katıldığı ileri sürülen babası tarafından kaçırılan Fas kökenli 3 yaşındaki Yasmine Atid’in ailesi, Türk makamlarından yardım istedi.

Haberin Devamı

 KISA bir süre önce hapishaneden çıkan baba Mehdi Atid’in, ayağındaki kelepçeyi çıkardıktan sonra kızını, boşanma sürecinde olduğu eski eşinden kaçırarak ortalıktan kayboldu. Türk toplumuna çağrıda bulunan Hajar C. “Üç yaşındaki kızım, babası tarafından kaçırıldı. Babası, hapishanedeyken radikalleştiği için kızımı kaçırdı. Burada polisin yaptığı araştırmaya göre en son Yunanistan’da görüldü ve Türkiye’ye geçme ihtimali var” dedi.

TÜRKLERİN YARDIMINA İHTİYACIM VAR

Hajar C., “Belçika makamları Türk makamlarını uyardılar ama Türk toplumunun da yardımlarına ihtiyacım var. Bu kişiyi kızımla ve yanında çarşaflı bir bayanla görürseniz, hemen Türk makamlarına haber verin lütfen. Yardımlarınıza ihtiyacım var. 18 gündür kızımı göremiyorum. Bana ihtiyacı var, lütfen bana yardımcı olun” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 yaşındaki Yasmine’den 18 gündür haber alınamıyor

BAŞKAN EMİR KIR DA DEVREYE GİRDİ

Saint-Josse’nin Türkiye kökenli Belediye Başkanı Emir Kır da küçük kızın en kısa zamanda bulunması üzere belediye olarak seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Mehdi Atid’in Belçika’dan kaçabilmiş olmasının üzücü olduğunu dile getiren Kır, söz konusu vatandaşın ayaklarında kelepçe bulunduğunu ve hapis yatmış bir kişi olduğunu ifade etti. Kır, “Kelepçelerini çıkarmasına rağmen adliyeden gerekli tedbirler alınamadığı için buradan kaçabildi. Son edindiğimiz bilgilere göre şu anda Yunanistan’da. Amacı ya Suriye’ye doğru geçmek ya da Endonezya’ya. Özellikle Türkiye’ye yönelik bir mesaj vermek istiyorum. Yasemin’i babasıyla ve o bayanla görenler mutlaka emniyete bilgi verebilirlerse çok iyi olacak. Daha vakit varken, o kızı mutlaka bunların elinden kurtarmamız lazım. Bunlar artık savaşların yaşandığı bölgeye ve teröristlerin oldukları bölgeye gidecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!