3 bin metreden düştü ölmedi

Güncelleme Tarihi:

3 bin metreden düştü ölmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

İngiltere'de paraşütle yaklaşık 3 bin metreden atlayan bir aktör, paraşütü açılmamasına rağmen burnu kanamadan kurtuldu.

Haberin Devamı

İngiltere'nin Shropshire kasabasında gerçekleşen olay, gökyüzünde akrobatik hareketler sergilenen tandem atlayış ile ilgili bir film çekimi sırasında gerçekleşti.

Uçak 3 bin metre yükseklikteyken atlayan 40 yaşındaki Paul Lewis, yere yaklaşık 300 metre kala paraşütünü açmak istemesine rağmen paraşütü açılmadı. Bunun üzerine yedek paraşütü açmak isteyen Lewis bu amacına da tam olarak ulaşamadı.

HANGARININ ÇATISI KURTARDI

Tam açılmayan yedek paraşütü nedeniyle havada daireler çizerek hızlı şekilde zemine yaklaşan Lewis, şans eseri bir uçak hangarının çatısına düştü. Hangarın çatısının esnek malzemesi sayesinde düşüş şiddeti azalan Lewis, böylece ölümcül darbeyi almadı.

Daha sonra çatı üzerinde yuvarlanan Lewis, yedek paraşütünün bu yuvarlanma esnasında çatıdaki civatalara takılması ile yaklaşık 15 metre yükselikten yere çakılma tehlikesinden de kurtuldu.

Haberin Devamı

SAĞLIĞI YERİNDE

Kazayı gören görgü tanıklarının acil yardım istemesi üzerine olay yerine gelen bir asansörlü yardım aracı ile kurtarılan şanslı paraşütçünün, durumunun iyi olduğu berlitiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!