Sana'daki Türk Bayrağı dalgalanmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Sanadaki Türk Bayrağı dalgalanmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 13:09

Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Türk Şehitliği'ndeki bayrağın kimliği belirsiz kişilerce indirildiği iddiasının ardından şehitliği görüntüleyen AA ekibi, Türk Bayrağı'nın gönderde dalgalanmaya devam ettiğini gösterdi.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'da yayınlanan bazı görüntülerde dün kimliği belirsiz kişilerin şehitliğin olduğu alana girdiği ve bayrağı indirdiği iddia edilmişti.

Görüntüde bayrağı gönderden indiren şahsın kimliği hakkında bilgi alınamazken, bölgedeki güvenlik güçleri şahsın “akli dengesinin bozuk olduğunu” söyledi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk Şehitliği'nin bekçisi Mahir eş-Şebiri, bayrağın indirildiği anda dışarıda olduğunu ve şehitliğe geldiğinde Türk Bayrağı'nı yeniden göndere çektiğini söyledi.

Başkent Sana'nın merkezinde ve eski Osmanlı Kışlasının (Bugünkü Genelkurmay Karargahı) yanında bulunan şehitlikte Türk Bayrağı Yemen bayrağı ile yan yana dalgalanmaya devam ediyor.

Sanadaki Türk Bayrağı dalgalanmaya devam ediyor

Haberin Devamı

Yemen-Türk Şehitliği 2011 yılında resmi bir ziyaret için Yemen'e gelen dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılmıştı. Yemen'deki Türk varlığının ve eski Osmanlı kışlalarının bulunduğu bölgede yapılan şehitlik, Yemen'in Osmanlı'ya bağlı bir “Serhat Şehri” olduğu 400 yıl boyunca Yemen topraklarında hayatını kaybeden “Mehmetçik”in hatırasını yaşatıyor.

HADİ İSTİFASINI GERİ ÇEKTİ
Öte yandan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, Yemen Meclisi’ne, 22 Ocak'ta sunduğu istifasını geri çektiğini belirttiği bir mektup gönderdi.

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Hadi, parlamentoya istifasını geri çektiğini belirten bir mektup gönderdi. Husilerin kuşatma altına almasının ardından toplanamayan parlamento henüz istifayı değerlendirmemişti.

Yemen anayasasını 115'inci maddesine göre, parlamentonun istifa konusunda kabul veya ret hakkı bulunuyor.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Husiler, 6 Şubat'ta, ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek "Anayasa Manifestosu" adıyla bir bildiri yayımlamıştı. Husi Ensarullah hareketi ayrıca meclisi feshettiklerini ilan etmişlerdi. Husilerin bu müdahalesi birçok kesim tarafından “Darbe" olarak nitelendirilmişti.

Haberin Devamı

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi ülkenin güneyindeki Aden'e gitmişti. Hadi, burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı yazılı açıklamada, "Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti. Hadi, 22 Şubat'ta Aden'de 5 kentin valisiyle bir araya gelmiş toplantıda Cumhurbaşkanlığı görevini sürdüreceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!