23 Nisan coşkusu... Meydanları doldurduk

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan coşkusu... Meydanları doldurduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:55

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Berlin, Köln, Frankfurt, Bremen, Londra’da, Stockholm ve Brüksel’de de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar diğer uluslardan çocuklar da katıldı. İsveç’in başkenti Stockholm, Belçika’nın başkenti Brüksel ve Almanya’nın Offenbach kenti yakınlarındaki Heusenstamm kasabasındaki kutlamalara binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu’nun bahçesinde yüzlerce çocuk ve yetişkinin katılımıyla kutlandı. Kutlama öncesinde Berlin’de değişik okullarda eğitim gören bir grup çocuğu makamında ağırlayan Başkonsolos Mustafa Çelik’in sembolik olarak makam koltuğuna oturttuğu çocuklar burada duygu ve düşüncelerini ifade etti. Çocuklardan Mehmet Akpınar, dünyadaki tüm çocuklara mutluluklar dileyerek, “Tüm çocuklar 23 Nisan’ın tadını çıkarsınlar” dedi. Başkonsolos, “Mustafa Kemal Atatürk, sadece 23 Nisan’ı değil, Cumhuriyet’i de siz çocuklara emanet etti. Cumhuriyetimiz ve güzel Türkiyemiz sizlerin de sayesinde daha güzel yerlere gelecektir” dedi.

BAŞKANIN KOLTUĞUNA OTURDU
23 Nisan’ın önemli makam koltuklarını çocuklara devretme geleneği Frankfurt’ta da uygulandı. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın koltuğuna oturan Batu Caner (9), dünyanın çocuk masumiyetinde yönetilmesini istedi. Batu Caner, “Dünyanın en önemli koltuklarında oturan değerli büyüklerim, 23 Nisan çocuk bayramında sizlerden bütün çocuklar adına isteyeceğim tek şey var. Lütfen dünyayı bir çocuk masumiyeti, bilgi, coşku ve iyi niyet ve yaratıcılığı ile yönetin. O zaman dünya daha yaşanılır bir yer olacak” dedi.
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın makam koltuğuna oturan Ece Naz Üzer (9) de Türkçe dersinin önemi için anne babalarla konuşmak istediğini söyledi. Ece Naz, “Çünkü anadilimiz çok önemli. Anadilimizi iyi bilirsek başka dilleri de iyi öğrenebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

HEUSENSTAMM’DA İZDİHAM
Frankfurt Başkonsolosluğu, Hessen Türk Öğretmenleri Derneği, Hessen Türk Toplumu’nun Offenbach yakınlarındaki Heusenstamm kasabasında düzenlediği 23 Nisan kutlamasında izdiham yaşandı. Hürriyet’in de destek verdiği şenlikte çocuklar, dans etti, halk oyunları oynadı, skeçler, Hacivat Karagöz gösterileri yaptı, Türkçe ve farklı dillerden şiirler seslendirdi. İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını ezbere okuyan Defne Su Karadağ (8) ile Rabia Dursun (10) büyük alkış aldı.

ALMANLAR DA KUTLADI
Köln’de Atatürk Kültür Evi tarafından Bürgerzentrum Engelshof’ta düzenlenen şenlikte Türk ve Alman ailelerinin çocukları 23 Nisan’ı birlikte kutladı. Etkinlik, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu, Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekipleriyle müzik gruplarının sahne aldığı, çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte 23 Nisan’ın anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Açık alanda kurulan stantlarda Türk mutfağından örnekler sunulurken, çocuklar arasında çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ DE ORADAYDI
Bremen’de Hannover Başkonsolosluğu himayesinde Pier 2 adlı salonda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına Hannover Başkonsolosu Banu Malaman’nın yanı sıra bazı Türkiye kökenli milletvekilleri ile çok sayıda çocuk ve veli katıldı. Çocukların şarkılar söylediği ve şiirler okuduğu kutlamada sahne gösterileri de yapıldı.

ALMAN, İSPANYOL, GÜRCÜ, SIRP, RUS...
Nürnberg, Fürth ve Erlangen’de 23 Nisan 2 bin kişilik Fürth Stadthalle’de kutlandı. Alev Yılmaz ile Ertan Can’ın sunduğu program, 23 barış güvercinin uçurulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlamalarda çocuklar şiirler okudu, dans etti, oyunlar oynadı. Kutlamalara Alman, İspanyol, Gürcistan, Sırbistan ve Rus öğrenciler de katılarak gösteriler yaptı. Kutlamalar çerçevesinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

İSVEÇ’TE 13’ÜNCÜ KEZ
İsveç’te başkent Stockholm’de Türk Gençlik Federasyonu (TUF) tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği Stockholm’ün Kungsträdgården (Kralın Bahçesi) Parkı’nda gerçekleşti. Kutlamaya yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. TUF Başkanı Bahar Çetin, “Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu günde, İsveç’te vatandaşlarımızı 13’üncü kez bir araya getirerek 23 Nisan’ın sevincini yaşıyoruz” dedi.
İsveçli müzisyenlerin de aralarında bulunduğu grupların konser verdiği kutlamada, miniklerden oluşan halk oyunları ekipleri performanslarıyla büyük alkış aldı. Türk yemeklerinin satıldığı stantlar büyük ilgi görürken, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi futbol takımlarının stantları da katılanların dikkatini çekti.

Haberin Devamı

SALONA SIĞMADILAR
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kraliyet Konservatuar salonundaki kutlamada çocukların gösterileri yer aldı. Kutlamalara Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, AB Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ve birçok davetli katıldı. Kutlamalara katılım çok fazla olunca Belçika polisi güvenlik gerekçesiyle pek çok kişiyi salona almadı.

LONDRA’DA BÜYÜK COŞTU
Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin Camden Town Hall’da düzenlediği 23 Nisan etkinliğine İngiltere’deki 19 Türk okulunun öğrencileriyle aileleri katıldı. Öğrencilerin geleneksel ve modern dans gösterilerinin yanı sıra şiir ve müzik dinletileri sunduğu etkinliği yaklaşık 900 kişi izledi. Londra’daki 23 Nisan etkinliğine Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Çınar Ergin ve Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!