21'inci Yüzyıl kadınların olacak

Güncelleme Tarihi:

21inci Yüzyıl kadınların olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bilim dergisi Focus'a göre, önümüzdeki yüzyılda kadınlar dünyayı yönetecek. Hem fiziksel dayanıklılık, hem de psikolojik yönden erkeklerden daha kuvvetli olacağı belirtilen kadınlar, her açıdan evrenin hakimi olacak. Bilim adamlarına göre 2010 yılında her 5 kadından 3'ü, eşinden daha fazla kazanacak.

Kadın ve erkek üzerinde araştırma yapan bilim adamları, önümüzdeki yeni yüzyılın kadınlara ait olacağı konusunda görüş birliğine varıyorlar. Bilim dergisi Focus'da yer alan rapora göre hem fiziksel dayanıklılık, hem de psikolojik yönden erkeklerden daha kuvvetli olduğu bilimsel olarak kanıtlanan kadınlar, 2000'li yıllarda dünyanın hakimi olacak. Bilimadamlarına göre kadınların günün birinde 'Süperkadın' olması işten bile değil.

Çoğu erkek olan bilimadamlarının araştırması, kadınların daha akıllı, daha sosyal yanı kuvvetli, insancıl, kendilerine saygılı, üretken, dayanıklı olduğunu ortaya koydu. Erkeklerin karşı cinse göre daha fazla kaza yapıp, intihar ettiğini, daha erken öldüğünü, daha çok hastalandığını, dayanıksız olduğunu kanıtlayan bilim adamları, yıllardır fiziksel olarak kadınlardan daha üstün olduğu bilinen erkeklerin bu dalda da geride kaldığını açıkladı.

Erkeklere göre sağlık ve fiziklerine daha fazla özen gösteren kadınların dayanıklılığıyla ilgili şu örnek veriliyor: ‘Soğuk bir günde kadınla, erkeği denize sokun. Erkeğin yüzmeden battığını belki de öldüğünü, kadının ise yüzerek, vücudundaki yağ sayesinde su yüzünde kaldığını ve yaşadığını göreceksiniz.’

Focus dergisinin ‘Kadınlar, dünya yönetimini ele geçirecek’ şeklinde geniş yer verdiği rapor, 2010 yılına kadar her 5 kadından 3'ünün eşlerine göre daha çok para kazanıp, evlerinin ‘direği’ olacağını vurguladı. Birçok kadının 20'li değil, 30'lu yaşlarında anne olmayı tercih ettiğini de yazan dergi, ‘Sperm bankaları’ sayesinde, çocuk doğurmak için artık erkeklere de gerek kalmadığını kaydederek, ‘Her iki cinsin üzerinde de büyük baskı var. Kadınlar, depresyona girdiğinde arkadaşları, doktorları, yakınlarıyla bunu konuşup rahatlarken, erkekler içlerine atarak, kendilerini mahvediyor. Yeni asırda erkekler arasındaki işsizlik oranı da tüm nedenlerle daha da artacak’ yorumunu yaptı.

Yeni asrın kadınlara ait olacağında ısrar eden bilim adamları, her kadının ‘Süperkadın’ olabileceğini öne sürdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!