'2023'e kadar doğalgaz sıkıntısı çekmeyiz'

Güncelleme Tarihi:

2023e kadar doğalgaz sıkıntısı çekmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 16:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta başındaki Bakü ziyareti sırasında imzalanması beklenen doğalgaz anlaşmasıyla Türkiye'nin 2023 yılına kadar doğalgaz arzında sıkıntı çekmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pazartesi, Salı günü daha önce ön mutabakata varılan Doğalgaz Anlaşması'nın Bakü'de imzalanması halinde Türkiye'nin doğal gaz bağlantılarıyla ilgili 2023 yılına kadar herhangi bir arz sıkıntısının kalmayacağını söyledi.

Yıldız, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı için bulunduğu Atina'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacına ilişkin soruya verdiği yanıtta, doğal gazda arz güvenliğiyle ilgili hemen hemen tüm tedbirlerin alınmış durumda olduğunu ifade etti.

Bakan Yıldız, Azerbaycan'dan gelerek, Türkiye ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya geçerek, Doğalgaz Boru Hattı konusunda Yunanlı meslektaşıyla görüşmeler yaptıklarını ve bu çerçevede Türkiye ya da Yunanistan'da dörtlü bir Doğalgaz Zirvesi düzenleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Yunanistan ve Türkiye'nin ortak coğrafyası ve bu coğrafyadan kaynaklanan ortak avantajlarının olduğunun altını çizen Bakan Yıldız, Ege Sahil Şeridinde hem Yunanistan, hem de Türkiye'nin rüzgar enerjisiyle ortak projeler geliştirebileceklerini vurguladı.

Türkiye'nin doğal gaz ithal eden bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, bu nedenle Türkiye'den ne kadar çok boru hattı geçerse, bunun vatandaşın menfaatine olacağına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!