2017 Plattino Ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

2017 Plattino Ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 12:51

Türk-Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform) tarafından verilen ‘2017 Plattino Ödülleri’ Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

BU yıl ödüle, Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren NSU kurbanlarının ailelerinin avukatlığını yapan 4 hukukçu ile yetenekli gençleri topluma kazandıran NRW-Talentscouting adlı kurumdan 2 kişi layık görüldü. Köln Ticaret ve Sanayi Odası’nın (IHK) salonunda düzenlenen törende, avukat Mehmet Gürcan Daimagüler, avukat Serkan Alkan, avukat Seda Başay-Yıldız, avukat Onur Özata ile Marcus Kottmann ve Suat Yılmaz ödüllerini aldı.
TD-Plattform Başkanı Caner Aver, Plattino Ödülü’nün Türk-Alman ilişkilerine katkı sunan ve başarılarıyla topluma örnek olan kişilere verildiğini söyledi. Aver, “Ödül, geçmiş yıllarda Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ‘İslam Almanya’nın bir parçasıdır’ diyen eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf, komedyen Bülent Ceylan, sunucu Nazan Eckes, yazar Feridun Zaimoğlu, piyanist ve besteci Fazıl Say ve futbolcu Nuri Şahin gibi pek çok önemli isme verildi. Bu yıl 8’incisi verilen 2017 Plattino Ödülü’nün, Türklerin yaptığı en büyük etkinliklerden olması bizi gururlandırmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

MERKEL 5 YIL ÖNCE SÖZ VERDİ

2017 Plattino Ödülü’nü alan avukat Seda Başay-Yıldız, ırkçı terör örgütü NSU’nun kurbanlarından Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yaptığını söyledi. Seda Başay-Yıldız, “Aldığım bu ödülü Enver Şimşek’in eşi Adile Şimşek’e adıyorum. Çünkü bu cinayetten ötürü yıllarca ailesi ve kendisi suçlandı” diye konuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 5 yıl önce NSU cinayetlerinin her yönüyle aydınlatılacağına dair söz verdiğini belirten Yıldız, törene, Merkel’in bu sözünü hatırlatmak için katıldığını ifade etti.
Ödül töreninde ayrıca, SPD milletvekil Elfi Scho-Antwerpes, İş, Entegrasyon ve Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Thorsten Klute, TD-Plattform Danışma Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Parlamentosu NSU Araştırma Komisyonu Sözcüsü Verena Schaeffer, Prof Dr. Aladin El Mafaalani de birer konuşma yaptılar. Sunuculuğunu Aslı Sevindim’in yaptığı gecede INIMB Müzik Grubu ile Özcan Coşar sahne aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!