2002 savaş yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2002 savaş yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:59

ABD Başkanı George Bush, önümüzdeki 2002 yılının da ‘‘savaş yılı’’ olacağını söyledi. Terörle savaşta, büyük mesafeler katedildiğini belirten Bush, ‘‘Ama barış hálá sağlanamadı’’ diye konuştu ve dileyen ülkeye, terörle savaşta fiilen yardım edebileceklerini vurguladı.

Beyaz Saray'da haber ajanslarıyla yaptığı yıl sonu değerlendirmesinde, terörle savaşta büyük mesafe katedildiğini, ancak barışın hálá sağlanamadığını belirten Başkan Bush, ‘‘teröre karşı savaşımız, Afganistan'ı aşıyor ve gelecek yıl da sürecek. Dileyen ülkeye, terörle savaşta fiilen yardım edebiliriz’’ dedi.

Bush, yıl sonu değerlendirmesinde, gelecek yılın da savaş yılı olacağını, çünkü El Kaide militanlarının avlanmasının sürdürüleceğini, Afganistan dışındaki terör odaklarıyla da mücadeleye girişileceğine dikkat çekti. 60'dan fazla ülkede, El Kaide hücrelerinin bulunduğunun saptandığını belirten Bush, terör sorunlarıyla mücadele eden ülkelere Amerikan ordusunun desteğini almalarını önerdi. Bush, talep eden ülkelere Amerikan özel güçleri ya da lojistik destek gönderilmesi konusunda istekli olduğunu da söyledi.

YENİ STRATEJİ

Terörle mücadele eden ülkelere yardımcı olma konusunda da kararlı olduğunun sinyallerini vererek, yeni stratejisini ortaya koyan ABD Başkanı, ‘‘Teröre karşı savaşımız Afganistan'ı aşıyor. Belki bir ara bir devlet başkanı gelecek ve bizde olmayan tecrübe sizde var. Askerlerinizin bir kısmının bizimle olmasını ister misiniz? diye soracak. Buna cevabımız ‘elbette' olacak’’ dedi. Savaşın bir sonraki aşamasının nerede olacağı konusunda açıklama yapmayan Bush, diğer liderleri sürekli olarak, ülkelerindeki El Kaide hücrelerine karşı önlem almaya çağırdığını hatırlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!