2 haftada 8'inci kurban

Güncelleme Tarihi:

2 haftada 8inci kurban
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 01:58

Afganistan'da bir gazeteci daha öldürüldü. İsveç televizyonu TV4 kameramanı İsveçli gazeteci Olaf Stromberg, önceki gece Talokan'da kaldığı eve giren soyguncuların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

ABD'nin Afganistan harekatı 8'inci haftaya girerken, son 2 haftada Afganistan'da görevi başında öldürülen gazeteci sayısı da 8'e yükseldi. Kimi pusuya düşürüldü, kimi çatışma alanında sıkıştı gazetecilerin. Son kurban Olaf Stromberg ise soyguncuların kurşunlarına hedef olanlardandı.

TV4'ün Sözcüsü Eva Franchell, Afganistan'daki 3 personelinin, Stromberg'in naaşı ile Özbekistan'a gittiğini bildirdi. Sözcü, buradan İsveç'e uçacak olan personelin ülkelerine ne zaman geleceklerini belirtmedi.

Afganistan'da basın ilk kurbanlarını 11 Kasım'da verdi. Bu tarihte, RTL radyosu muhabiri Fransız Pierre Billaud, Radio France International muhabiri Fransız Johanne Sutton ve Alman Stern dergisi için çalışan Alman gazeteci Volker Handloik, Taliban'ın Kuzey İttifakı'na karşı kuzeydoğu cephesinde düzenlediği operasyon sırasında, içinde bulundukları zırhlı araca açılan ateş sonucu hayatını kaybettiler.

19 Kasım'da, Celalabad-Kabil yolunda 4 gazeteci, Reuters ajansı adına çalışan Avustralyalı kameraman Harry Burton ve Afgan asıllı foto muhabiri Azizullah Haydari, İspanya'nın El Mundo Gazetesi muhabiri İspanyol Julio Fuentes ile İtalya'nın Corriere della Sera Gazetesi'nden İtalyan Maria Grazia Cutuli pusuya düşürülerek öldürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!