185. evlilik yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

185. evlilik yıldönümü
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 13:57

İngiltere'de 3 kız kardeş 185'inci evlilik yıldönümlerini kutladı. Kraliçe Elizabeth'in tebrik ettiği kız kardeşler, şimdi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İngiltere'de üç kız kardeş, günümüzde boşanmaların çok sık yaşanmasının aksine eşleriyle yarım yüzyılı aşkın bir süredir aynı yastığa baş koyuyor. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in yaşadıkları uzun evlilik nedeniyle kutladığı Agnes, Peggy ve Mary adlı kız kardeşlerin toplam evlilik süreleri tam 185 yılı bulmuş durumda. Bu durumun başka bir eşi yoksa Guinness Rekorlar Kitabı'na da adlarını yazdıracaklar.

 

Joseph-Margaret Richard çiftinin çocukları olarak dünyaya gelen kız kardeÅŸlerden ilk olarak, ÅŸimdi 87 yaşında olan Agnes evlendi. Ä°kinci Dünya Savaşı yıllarında radar operatörlüğü yapan Agnes, 1 Eylül 1944'te Idwal Humphrey ile Londra'da hayatını birleÅŸtirdi.Â6 çocuÄŸundan biri daha 2 yaşındayken ölen asırlık çınarın 8 de torunu var. Aradan geçen onca yılın ardından evlilikle ilgili görüşlerini belirten Agnes, "Evlenmeye niyetlenenlere ÅŸunu tavsiye ederim; ciddi olarak yeniden düşünün. Bu uzun bir balayı deÄŸil. Zor zamanlarda biri birinize destek olun, iyi zamanların ise zevkini çıkarın." Önerisinde bulunuyor.

Uzun bir evlilik yaşama başarısını gösteren bir diğer isim ise ortanca kardeş Peggy. Şimdi 86 yaşındaki Peggy, Ağustos 1945'te, bir tenis partisinde tanıştığı Peter Levett ile evlendi. Londra'nın güney doğusundaki Kent'te ana okulunda öğretmenlik yaptıktan sonra emekliye ayrılan Peggy'nin şimdi 4 çocuğu ve 10 torunu var.

 

Haberin Devamı

185. evlilik yıldönümü
Peggy, "Bu günlerde insanlar yalnızlığı tercih ediyor, evlilikler de kısa sürüyor ama bizim zamanımızda bu uzun evlilikle sıradandı" diyor.

 

Rekora giden evliliklerden sonuncusu yapan ise en küçük kız kardeş Mary. Geçen 25 temmuz'da 60. evlilik yıldönümünü kutlayan Marry'nin(84) hayat arkadaşı Douglas Huggins.

 

Haberin Devamı

Şimdi üç kız kardeşin hedefi 90. evlilik yıldönümlerini de benzer şekilde kutlamak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!