17 ülkenin katıldığı Suriye görüşmeleri başladı

Güncelleme Tarihi:

17 ülkenin katıldığı Suriye görüşmeleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:34

ABD ve Rusya'nın girişimiyle, Suriye'deki savaşa son verilmesi amacıyla Viyana'da geçtiğimiz hafta başlatılan "Suriye" görüşmeleri devam ediyor. 17 ülke ile AB ve BM temsilcilerinin katıldığı toplantı Avusturya'nın başkentinde başladı. 

Haberin Devamı

Suriye'nin temsil edilmediği toplantı, Türkiye, İran, Rusya, ABD, İtalya, İngiltere, Almanya, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Mısır, Katar, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Çin'den dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla başkadı. 

Aralarında derin görüş ayrılıkları bulunan taraflar, 2012'de kabul edilen Cenevre bildirisi temelinde "Suriye'de tam yetkili geçiş hükümetinin kurulması" konusunda ilerleme sağlamaya çalışacak.

Görüşmelerde AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da hazır bulundu.

17 ülkenin katıldığı Suriye görüşmeleri başladı

Haberin Devamı

Geçen hafta Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü toplantıda, görüşmelerin daha geniş katılımlı bir şekilde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır'ın da sürece dahil edilmesini istemişti.

Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları dün akşam Viyana'da bir kez daha bir araya gelmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!