Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 15:25

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Dünya Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

İngiliz askerler dehşet saçtı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
hurriyet.com.tr 10 Şubat 2010
Kanarya Adaları’nda görev yapan sekiz İngiliz askeri, gittikleri bir restoranda dehşet saçtı. Bir şişe şarap yüzünden kavga çıkaran askerler, saldırdıkları müşterilerin dördünü hastanelik etti.

DAYAK YİYEN MÜŞTERİLER - FOTO GALERİ

 

Olay Pazar gecesi İspanya'nın Kanarya Adaları'ndaki Vaca Loca adlı restarona giden askerlerin bir şişe şarap çalmaya çalışmaları yüzünden yaşandı. Askerler önce şarap çalmalarına engel olmaya çalışan garsona saldırdı.   

 

Diğer garsonların ve restoran sahibinin de müdahale etmek zorunda kaldığı olay esnasında müşteriler ve çocukları zarar görmemek için masaların altına gizlendi. Buna rağmen İngiliz askerler önlerine çıkan herkese saldırdı.  

 

Dayak yiyen garsonların yardımına koşan bir müşteri, askerlerden yediği dayak yüzünden ameliyat olmak zorunda kalacak.

 

İNSANLARI DÖVMEKTEN ZEVK ALDILAR

Sekiz askerden beş tanesi, Kanarya Adaları’nda yer alan Lanzarote Adası’ndaki mahkemeye çıkarılırken, diğer üçünün kaçtığından şüpheleniliyor. Mahkemede ifade veren bir kadın müşteri, bir an öleceğini sandığını söylerken olay anını şöyle anlattı: 

 

“Şişeler havada uçuşuyordu. Restorandaki tüm camlar aşağı inmişti. Askerlerden üçü eşimi kol ve bacaklarından tutarken, diğeri arkadan belini kırmaya çalışıyordu. İnsanları sadece dövmekle yetinmediler. Yerde yatanlara tekme atmaktan adeta zevk alıyorlardı.”


GORDON BROWN’A ŞİKÂYET

Maruz kaldıkları olaydan dolayı şok geçiren müşteriler, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’a, internet üzerinden dayak yiyen müşterilerin resimlerini de içeren bir mektup gönderdi.

 

Müşteriler, Brown’a çok koordine hareket eden askerlerin restoranı darmadağın ettiğini belirtti ve askerlerin sivillere zarar vermek için değil, onları korumak için eğitilmelerini istedi.  

 

Mektubu “Vaca Loca Kurbanları” olarak imzalayan müşteriler, yaşanan olaydan dolayı İngiliz askerleri ve yetkilileri kınadı. İngiliz Savunma Bakanlığı olay hakkında bir yorum yapmayı reddetti.

  Yorum Sayısı 3 / 72     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Engin CAKMAKLI 10/02/2010 - 15:33
bunlar asker degil soytari...
Çok İyi %37 İyi %18 Normal %12 Kötü %18 Beğenmedim %12
mehmet vatansever 10/02/2010 - 14:59
meşru mudafaa hakkı diye bişey var.asker falan fark etmez sizi sebepsiz yere dövüyor ve daha fazlasını yapıp ölüme kadar götürebiliyorsa kendinizi savunacaksınız.ezikliklerini kendilerinden zayıf insanları döverek kapamaya çalışıyorlar.askerlik insanları korumakla mesul bi meslektir.
Çok İyi %31 İyi %18 Normal %18 Kötü %18 Beğenmedim %13
Doktor Yagci 10/02/2010 - 14:39
Bu işin çözümü kolay: Kanarya adaları ve İspanya'da yakaladıkları İngiliz askerlerine bir balans ayarı yapsınlar, bakın bir daha oluyor mu?
Çok İyi %29 İyi %29 Normal %17 Kötü %11 Beğenmedim %11
Bu haberin diğer yorumcuları
Barış Bozkurt
Sadık Can Bayar
taha bulur
orhan tan
Türker Türk
empire ottoman
İbrahim KURT
Sait Özcan
MEHMET ALİ ATLIHAN
Keremce Yorum
xxx zzzz
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 72     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH