Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 15:24

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Dünya Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kapatma kararını yabancı ajanslar böyle duyurdu

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
hurriyet.com.tr 12 Aralık 2009
Anayasa Mahkemesi’nin Demokratik Toplum Partisi’ni (DTP) kapatma kararını yabancı ajanslar acil koduyla duyurdu. Uzmanlar kapatma kararının ülkedeki siyasi gerilimi artıracağını söyledi.

ASSOCIATED PRESS

Türk Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi’ni PKK ile bağlantılarından ötürü kapattı. Mahkeme aynı zamanda ondan fazla parti üyesinin beş yıl boyunca diğer siyasi partilere katılmasını yasakladı ve DTP lideri Ahmet Türk dahil iki milletvekilini meclisten ihraç etti.       

 

Verilen karar, PKK terörünü sonlandırmak için hükümetin Kürtlerle yürüttüğü uzlaşma çabalarını daha da güçleştirecek gibi gözüküyor.

 

REUTERS

Kapatma kararı, uzun yıllardır süren PKK sorununu sonlandırmak için gösterilen çabaları baltalayabilir.

 

Uzmanlar, mahkemenin verdiği kararın ülkedeki siyasi gerilimi artıracağını ve finans piyasaları tekrar açıldığında bir hassasiyet yaratabileceğini belirtti.

 

AFP

Türk Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Demokratik Toplum Partisi’nin PKK ile bağlantılarından dolayı kapatıldığını açıkladı.   

 

Kılıç, 11 mahkeme üyesi oy birliği ile DTP’nin, “devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki eylemlerin odak noktası haline geldiğine karar vermiştir” dedi.

 

 

  Yorum Sayısı 3 / 146     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
objektifffff objektifffff 12/12/2009 - 11:46
BİR TÜRK VATANDAŞI OLARAK, YARGININ KRİTİK KONULARDAKİ ÇIKIŞ ZAMANLAMALARI, TÜRKİYENİN HİÇ HAYRINA GÖRMÜYORUM.
Çok İyi %22 İyi %10 Normal %9 Kötü %12 Beğenmedim %45
ZAFER BİRBEN 12/12/2009 - 11:30
askere polise tam yetki ver bak bakalım o zaman gerilim artıyor mu?unutmayalım avrupa dedıgımız 1.dunya savasında ulkemızı bolmek ısteyen fransa,ingiltere,italya değilmiydi?unutmayalım kişiler degısır ama ulke polıtıkalrı degısmez....
Çok İyi %46 İyi %10 Normal %10 Kötü %10 Beğenmedim %23
HALİL İBRAHİM YILMAZ 12/12/2009 - 11:27
DARISI AKP'NİN BAŞINA...
Çok İyi %59 İyi %8 Normal %8 Kötü %8 Beğenmedim %15
Bu haberin diğer yorumcuları
Fazıl Uğur
hüseyiin furkan
Hadi Gülden
mehmet ipek
hakan güven
Doğruların Peşindeyim
levent pazarbaşı
Kezban kezban
umr umr
Fatma Serif
İsmet Varan
A Münir İsker
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 146     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH