Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
08 Şubat 2012 Çarşamba 23:38

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Dünya Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kanada Başbakanı, Çin'de fırça yedi

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
DHA/Sadi KAYMAZ 5 Aralık 2009
PEKİN - Çin'in insan haklarını eleştiren Kanada Başbakanı Stephen Harper'ın Pekin ziyaretinde ‘fırça yediği' ileri sürüldü.

Financial Times'ın haberine göre, Çin Başbakanı Wen Jiabao’nun meslektaşı Harper ile yaptığı görüşme ardından Kanada’yı kendilerini ‘yabancılaştırmakla' suçlayarak, ikili ticari ilişkilerin bu nedenle zarar gördüğünü söyledi.

Gazete, Başbakan Wen Jiabao'nun daha ileri giderek, 4 yıldan bu yana görevde olan Harper'ın ilk ziyaretinin neden bu kadar geç gerçekleştiğini kamuoyu önünde sorguladığını kaydetti.

Gazetedeki değerlendirmede, Wen Jiabao'nun açık tutumunun ülkenin kendine artan güvenini yansıttığı belirtildi. Gazete, Kanada'nın sahip olduğu enerji ve doğal zenginliklerini hatırlarak, Çin’in sert çıkışının pahalıya mal olabileceğini ileri sürdü.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, göreve geldiğinde insan haklarını paraya değişmeyeceğini öne sürerken Pekin yönetimini insan hakları konusunda en çok eleştiren liderlerden biri olmuştu.

 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH