Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2010 Çarşamba 07:47

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Dünya Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

İsrail Türk büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
hurriyet.com.tr 15 Ekim 2009
İsrail, Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği geçici maslahatgüzarını TRT'de yayımlanan bir diziyle ilgili olarak protesto notası vermek için Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan gece yarısı yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Ceylan Özen TRT'de yayımlanan bir dizinin İsrail'e karşı nefreti teşvik ettiği gerekçesiyle bakanlıkta bilgi verecek.        

Büyükelçinin çağrılmasına neden olan televizyon dizisinin "Ayrılık - Aşkta Ve Savaşta Filistin" isimli dizi olduğu öğrenildi. 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dizinin çok ciddi seviyede tahrik içerdiğini ve devlet kontrolünde yapıldığını söyledi.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama, "Gerçekle en ufak bir bağlantısı olmayan ve İsrail ordusu askerlerini masum çocukların katili gibi gösteren böyle bir dizi, bırakın İsrail'le tam diplomatik ilişkileri olan bir ülkeyi düşman bir ülkede bile yayımlanmaya layık değildir" ifadelerine yer verildi. 

 

TRT ekranlarında yayımlanan dizinin tanıtımında İsrailli askerler silahsız Filistinli çocukları vuruyor, ardından "ONE MINUTE" damgası ekrana geliyor.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın, iki ülke arasında yaşanan hava tatbikatı krizinin ardından gelmesi dikkat çekti.


  Yorum Sayısı 3 / 300     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Göksel Çakmaklı 15/10/2009 - 23:04
Görünen köy kılavuz istemez. Almanlar 2.dünya savaşında gettolarda yahudilere neler yaptıysa. Şimdi de yahudiler, devletlerini meşrulaştırmak için aynı yöntemi Gaze'de yapıyor. Tarih, tekerrürden ibarettir
Çok İyi %0 İyi %0 Normal %0 Kötü %0 Beğenmedim %0
Rafael Zidan 15/10/2009 - 22:43
Ben israilde yasayan, Turk kokenli bir museviyim. Bazi yorumlara gore, israilliler vahsi birer arap katili. Peki parlamentoda kendi partileri, bakanlari olan israil kimlikli 1,5 milyon arap, durzi nasil yasiyoruz? Benim komsum bir arap, isyerinde de 4 arapla beraberiz. Ayni sosyal haklara sahiibiz.
Çok İyi %0 İyi %0 Normal %0 Kötü %100 Beğenmedim %0
eden bulur 15/10/2009 - 22:38
yahudiler dunya sinemalarini hatta bazi ulkelerin tv kanallarini kendilerine gore yonetirken bir sey olmuyorda bizimi ayipliyor.israil kendini sevdirmemek icin gelinden geleni yapiyor.hatta nefret edin bizden mesajlari veriyor.sucu kendilerinde arasinlar.hic kimse enayi degildir.
Çok İyi %100 İyi %0 Normal %0 Kötü %0 Beğenmedim %0
Bu haberin diğer yorumcuları
Ersin Günes
İsmail kıraç
betül erdoğan
Osman bey
yurtseven KURT
leyla haker
ahmet cakir
Kemal Izmirli
şenol demircan
Muhsin Genc
Sarp Sarp
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 300     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH