Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Dünya Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Cuma çıplak çalışıyorlar

hurriyet.com.tr 3 Temmuz 2009
İngiltere'de ekonomik krizden işleri bozulan bir danışmanlık şirketi, zor durumdan kurtulmak için ilginç bir yöntem buldu.

The Sun gazetesinde yer alan habere göre, işlerin kötüye gitmesini çalışanlar arasındaki iletişim eksikliğine bağlayan şirket sahibi Sam Jackson, çalışanların cuma günleri büroda çıplak çalışmasını istedi.  

İngiltere'nin Newcastle şehrindeki bir danışmanlık şirketinin çalışanları bu isteği ilk duyduklarında şoke oldu. Ancak daha sonra patronlarının isteğine uyarak cuma günleri çıplak çalışmaya başladılar. Bu yöntemle çalışanlar arasındaki iletişim eksikliği sorununu çözdüklerini dile getiren Sam Jackson, "Çalışanlar çıplak çalışma isteğini ilk duyduklarında şoke oldular. Ancak bu yöntemi uyguladıktan sonra birbirlerine karşı daha dürüst olmaya başladılar. Ayrıca çalışanlar arasındaki diyalog eksikliği de ortadan kalktı" dedi.

Sam Jackson krizi bu yöntemler atlattıklarını ve şimdi çalışanların işlerini yaparken daha istekli davrandıklarını söyledi.

Danışmanlık şirketinin "Çıplak Ofis" deneyimi bir televizyon kanalı tarafından belgesel haline getirildi. Virgin 1 adlı televizyon belgeseli 9 Temmuz'da yayınlayacak.  

DÜNYADAN KISA KISA...

AIDS AŞISI İÇİN GÖNÜLLÜ ARANIYOR 
Kanada'da AIDS'e karşı bir süre önce geliştirilen aşının, insanlar üzerinde denenme aşamasına geldiği açıklandı. Kanada Western Ontario Üniversitesi bilim adamlarından mikrobiyoloji Profesörü Yong Kang, 20 yıldır üzerinde çalıştığı aşının hayvanlar üzerindeki testlerinde tam başarı sağlandığını ve nihayet insanlar üzerinde denenmeye hazır olduğunu söyledi.

SON 500 YILDA 800 TÜR YOK OLDU 
Uluslararası Doğayı Koruma Birliğinin hazırladığı rapora göre geçen 500 yıl içerisinde 800'den fazla hayvan ve bitki türünün nesli tükendi. Raporda, 16.928 türün tükenme tehlikesi altında bulunduğu kaydedildi. Bunlar arasında hem karada hem de suda yaşayabilen (amfibi) türlerin üçte biri, kuş türlerinin sekizde biri ve memelilerin yaklaşık dörtte biri bulunuyor. Rapora göre 1500 yılından itibaren 869 türün nesli tükendi. 290 türün ise tükenmek üzere olduğu veya muhtemelen tükendiği belirlendi. 2004'te nesli tükenen türlerin sayısı 784 idi.

TOPLU MEZARDA 14 CESET BULUNDU 
Meksika'nın orta kesiminde yer alan Guanajuato eyaletindeki bir toplu mezarda yakılmış 14 ceset bulundu. Polis yetkilileri, cesetlerin büyük oranda yandığını belirterek, cesetlerde kimlik tespitinin yanı sıra kaç kişi olduklarını belirlemenin de çok güç olduğunu ifade ederek, kalıntılardan 14 veya 15 olabileceklerinin tahmin edildiğini kaydetti.

  Yorum Sayısı 3 / 201     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Pro Kontra 03/07/2009 - 19:50
bu haber türkler icinmis.... alman haberlerde görmedim :-)
Çok İyi %25 İyi %19 Normal %19 Kötü %17 Beğenmedim %19
HALİL İBRAHİM 03/07/2009 - 19:36
ooooo bizim çağdaş ilericilerin bakıyorumda ağızlarının suyu akıyor...
yeri gelince namus bekçisi kesilirler...
yorumlara bak hizaya gel....
Çok İyi %24 İyi %15 Normal %15 Kötü %23 Beğenmedim %20
ersan karaca 03/07/2009 - 19:03
aydınlarımız buna medeniyet diyorlar özgürlük diyorlar ..demi beyaz hocam ..
Çok İyi %27 İyi %18 Normal %17 Kötü %14 Beğenmedim %22
Bu haberin diğer yorumcuları
mete ceyhun ekmen
efe can
lerzan önder
Alev Dönmez
müge müge
TUĞBA İSTANBUL
ege özdemir
erdem yıldırım
Mehmet Balcı
best commentator
Deniz Aydin
Bati Gencer
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 201     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH