11 yaşında eroin tedavisi

Güncelleme Tarihi:

11 yaşında eroin tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 12:34

İskoçya'da 11 yaşındaki bir kız çocuğunun okulda fenalık geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede eroin tedavisine alındığı açıklandı.

Adı açıklanmayan kız çocuğunun ilkokul öğrencisi olduğu ve geçen çarşamba günü ders sırasında rahatsızlandığına dikkat çeken Glasgow kenti sağlık müdürlüğü yetkilileri, küçük çocuğun kaldırıldığı hastanenin ilk teşhisinin “eroin kullanımının yol açtığı sarhoşluk” olduğunu açıkladı.

Polis ve sosyal servislerin kız çocuğu ve ailesi hakkında soruşturma başlattığı, ailenin sorumluluğunun tespit edilmesi halinde küçük kızın devletin bakımı altına alınabileceği bildirildi. İngiltere'de, Glasgow'da yaşanan bu örnek öncesinde, 13 yaşındaki bir erkek çocuğu en küçük eroin kurbanı olarak kabul ediliyordu.

Uyuşturucuyla Mücadele Eden Anneler adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Gallie McCann, yaşanan son örneğin durumun vahametini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekerken, hükümetin, kullanımı çocuklara kadar inen uyuşturucularla daha etkin mücadele vermesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!