11 kiloluk kedi diyetle zayıflayacak

Güncelleme Tarihi:

11 kiloluk kedi diyetle zayıflayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 12:54

Almanya’dan yaz tatili için Bursa’nın Gemlik ilçesine giden izinci ailenin 11 kilogram ağırlığındaki ‘Pamuk’ adlı kedisi, fazla kilolarından diyetle kurtulacak.

Haberin Devamı

Kedinin sahibi Necati Özler, Almanya’nın Stuttgart kentinde oturduklarını ve oradaki bir fabrikada işçi olarak çalıştığını söyledi. Kedileri Pamuk’u 5 yıl önce daha 1 haftalıkken sahiplendiklerini ve bugüne kadar yanlarından hiç ayırmadıklarını anlatan Özler, şunları söyledi:

SADECE MAMALARIYLA BESLENİYOR

“Pamuk, İran cinsi bir kedi. Tamamen ev kedisi. Sokakla hiçbir şekilde irtibatı yok. 5 yıl sonunda 11 kilogram ağırlığına ulaştı. Görenler de bu nedenle çok şaşırıyor. Gerçekten çok farklı bir kedi. Bizim için çok önemli. Sadece kedi mamalarıyla besleniyor. Bunun dışında farklı bir yiyecek yemiyor. Aşırı kilosu nedeniyle artık yürümekte zorlanıyor. Buraya gelmeden önce Almanya’daki veterinerine götürdük, muayene ettirdik. Veterineri, Pamuk’un kilolarından kurtulması gerektiğini, yoksa sağlık yönünden sıkıntı çekebileceğini söyledi ve bir diyet programı verdi. Yakın bir zamanda diyete başlayacak. Veterinerin programına göre ilk etapta 3-4 kilogram vermesi gerekli.”

Haberin Devamı

KULAĞINDAKİ ÇİPLE KAYBOLMA RİSKİ YOK

Almanya’da hayvanlara büyük önem verildiğini, evcil hayvanların tüm sağlık bakımlarının titizlikle yapıldığını anlatan Necati Özler, Pamuk’un da tüm sağlık işlemlerinin günü gününe uygulandığını söyledi: “Hatta kaybolmaması için kulağında bir çip var. Bu çip sayesinde nerede olursa olsun bulunabiliyor. Ancak Pamuk 5 yıldır zaten hiç dışarıda olmadı. Sokağı hiç sevmiyor. Evde mama yemek ve uyumak en büyük keyfi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!