105 saat sonra Türk ekibi kurtardı

Güncelleme Tarihi:

105 saat sonra Türk ekibi kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 00:00

TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın DAK ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün UMKE ekipleri Pakistan’ın Keşmir bölgesini vuran büyük depremin üzerinden 105 saat geçtikten sonra dün bir kadını enkaz altından sağ kurtarmayı başardı. Kadının kocası, ‘Teşekkürler Türkiye’ diyerek sevincini dile getirdi.

Muzafferabad’da çalışan Türk ekibinin, Raşide Faruk adlı 45 yaşındaki kadını, yıkılan evinin enkazı altından sağ çıkardığını AFP haber ajansı duyurdu. Üç çocuk annesi kadının mucize kabilinden kurtarılışı, çevredeki insanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Kadının 48 yaşındaki bakkal eşi Mahmud Faruk çok mutlu oldu. Faruk, ‘Hayat arkadaşıma yeniden kavuştuğum için çok mutluyum. Şimdi birlikte yeni bir hayata başlayabiliriz. Teşekkürler! Teşekkürler! Teşekkürler Türkiye!’ dedi.

Öte yandan yakındaki yıkılmış bir evden de 5 yaşındaki bir kız çocuğu kendi kendine çıktı. Larif Hüseyin adlı kızın yakınları, ‘Enkaz altında olduğunu bilmiyorduk. Aşağıda birileri vardır diye enkazı kazıp bir delik açtık. Derken Larif, üzerinde deprem olduğu gün giydiği kırmızı elbisesiyle, kendi kendine dışarı çıktı’ dediler. Çok bitkin olmakla birlikte Larif’in bilinci yerindeydi. Kendi kendine enkazdan çıkması mucize olarak nitelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!