Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 K. Kore'den füze denemeleri
 "İngiltere elçilik çalışanı tutuklandı"
 Honduras OAS'tan çekiliyor
 Dünya Gündemi
Reha ERUS
Al gülüm ver gülüm
Doğan Uluç/New York
Bir ay hapis cezası 451 milyon dolar
Yorgo Kırbaki
Erdoğan’ın açılışına gidemediği müze
Emre Kızılkaya / Dış Açı
İran’a küresel bakış
Ayşegül Ekinci
Hollywood’un yakışıklısı Türk kızlarını övdü
Ünsal Turan/Kuzeyden
Prensin rüyası
Euractiv
Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

New York'ta Türk halısı krizi

 
New York'ta Türk halısı krizi
New York Valisi David Paterson’ın konutuna alınan 21 bin dolar değerindeki antika Türk halısı yüzünden Valilikte kriz çıktı.

New York Valisi Paterson’ın yaşanan küresel mali kriz nedeniyle, New York Valiliği’nin başlatmış olduğu tasarruf tedbirleri ve bütçe kısıntılarına gidilmesine rağmen, Vali Paterson’ın resmi ikametgahı olan vilayet konutuna satın alınan antika Türk halısı çeşitli tartışmalara neden oldu. Vali Paterson, kriz dönemi yapılan harcama için eleştirilerin odak noktası haline geldi.

New York Valisi Paterson’ın yaşanan küresel mali krizin ardından yaklaşık 2 milyar doları bulan bütçe kısıtlamasına gitmesi ve kriz nedeniyle birçok projeyi askıya almasına rağmen evine 21 bin dolar değerinde antika Türk Halısı döşetmesi New York’ta büyük tepki yarattı.

"HALK TASARRUF YAPARKEN LÜKS HARCAMA OLMAZ"

Valilik konutuna yeni satın alınan antika Türk halısı için harcanılan para ile eleştirilerin hedefi haline gelen New York Valisini çeşitli basın yayın organlarında eleştiren New Yorklular, “Halka yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle tasarruf yapma çağrısında bulunan New York’un en yetkili kişisinin en başta tasarruf yapması gerekir, halka çağrı yapıyor kendisi evine antika Türk halıları döşetiyor, vergilerimiz lüks şekilde harcanıyor” yorumunu yaptılar.

Amerikan basınında geniş yankı bulan tepkiler yüzünden açıklama yapan valilik konutu yönetiminden sorumlu olan Vilayet Hizmet Bürosu (Office of General Services) yetkilileri Vali Paterson’ın ikamet ettiği konutun 19.uncu yüzyılda yapılmış tarihi bir bina olduğu belirterek, ayrıca müze olarak da kullanılan vilayet konutuna yeni döşetilen antika Türk halısıyla ilgili yapılan harcamanın rutin bir yenilenme ve bakım masrafı olduğunu söylediler.

HALININ SADECE BAKIM GİDERİ 4350 DOLAR

Yaklaşık 3 metre eni 4,5 metre boyu olan antika Türk halısının Manhattan’da 3. caddede bulunan Stark isimli bir antika halı dükkanından alındığı, halı firması sahiplerinin geçtiğimiz yıllarda Vali Paterson’ın seçim kampanyasına 8 bin dolarlık bir bağış yaptığı öğrenildi. Halının gerçek tutarının 16,811 dolar olduğu ayrıca işçilik ve halının bakım giderleri içinde firmaya 4,350 dolar ödeme yapıldığı öğrenildi.

Kamu Çalışanları Federasyonu (Public Employees Federation) sözcüsü Darcy Wells, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizlerde birçok şeyi kısmamamızı istiyorlar, ama kendileri savurganlık yapıyorlar” dedi.
Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 3 / 10     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Metin BAŞPINAR 21/11/2008 - 15:26
Nerde o halka örnek olacak LİDERLER?.
Çok İyi %24 İyi %18 Normal %19 Kötü %18 Beğenmedim %18
faik haçaman 21/11/2008 - 11:38
üzülmeyin bizde de aynı vatandaş hariç kimse tasarruf yapmıyor.
Çok İyi %33 İyi %17 Normal %16 Kötü %16 Beğenmedim %15
Selim TheDream 21/11/2008 - 11:09
birilerinin bu haberden ders almasi lazim ama nerdeeeee.
Çok İyi %33 İyi %16 Normal %15 Kötü %16 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
Ali Kamil Yeniay
NAZ KAHRAMAN
EMEK TÜRK
pusat savaş
gökden balkanlı
duygu şahin
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 10     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
Hürriyet Fırsat
          Aydın Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto 20 dk İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH