Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 Obama'nın sağlık reformu ilk engeli aştı
 Pakistan'da Taliban saldırısı: 10 ölü
 Çin'den Afrika'ya yardım
 G20'den ekonomik canlanmayı destek vaadi
Reha ERUS
Batı dertsiz bir Türkiye istemiyor
Doğan Uluç/New York
''Katilim'' dese, 26 yıl Sing Sing’de kalmayacaktı
Yorgo Kırbaki
Atatürk’ün çiçekçisi
Emre Kızılkaya / Dış Açı
AB’nin kurtuluşu için mütevazı bir öneri
Ayşegül Ekinci
Bodrum'un bir doktor Alim Bey'i vardı
Ünsal Turan/Kuzeyden
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
Euractiv
Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Avrupalılar yaşam kalitesinden memnun

 
A.A.
Avrupalıların genel olarak yaşamlarının kalitesinden memnun olduğu ortaya çıktı.

AB İş ve Çalışma Koşullarını Düzeltme Vakfı'nın (Eurofound) yaptığı kamuoyu yoklamasına katılan Avrupalılar "hayatınızdan memnun musunuz?" sorusuna 10 üzerinden ortalama 7,5 verdi.

Araştırma sonucunda, sağlıklı, geliri ve eğitim düzeyi yüksek, evli ve çocuklu olanların daha mutlu ve hayatlarından memnun olduğu belirlendi. Sağlığın iyi olmasının kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 81'i için "çok önemli" olduğu belirtilirken, katılımcılardan sadece yüzde 21'inin sağlığının çok iyi, yüzde 46'sı sağlığının iyi olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

İş, aile hayatı ve bireysel hayat arasındaki dengenin de çok önemli görüldüğünün saptandığı araştırmada, çalışan katılımcıların yüzde 29'u iş yoğunluğu nedeniyle aile yükümlülüğünü sık sık yerine getiremediğini kaydetti.

Eurofourd Başkanı Jorma Karppinen, hayat kalitesi konusunda tatmin ve geleceğe yönelik tutum farklarının Avrupalıların hayat şartları ve hayat tecrübesinin eşitsizliğine ışık tuttuğunu belirtti.

Özellikle eski sosyalist devletlerde refahın sosyal ve yaş gruplarına göre çok değiştiğini söyleyen Karppinen, az gelirlilerin hayatlarından, yaşlılarınsa durumlarından memnun olmadığını ifade etti. Araştırmaya aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 31 ülkeden 35 bin yetişkin katıldı.
Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Metin BAŞPINAR 20/11/2008 - 13:50
Memnun olmanın ötesinde,şükür dahi etmelidirler diğer ülke insanlarına bakınca!.
Çok İyi %23 İyi %19 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %19
coşkun BAŞBAY 20/11/2008 - 11:46
Bu araştırmanın Türkiye sonuçları gerçekten çok önemli.Avrupalı yaşam kalitesinden memnun olabilir.Türkiyede yaşam kalitesi bir avuç zümreyi ilgilendiriyor.Hala üç kuruş parayla ay sonunu nasıl getireceğini kara,kara düşünen asgari ücretliyi değil.AÇLIĞIN KALİTESİ OLMAZ.
Çok İyi %15 İyi %21 Normal %21 Kötü %21 Beğenmedim %21
Bu haberin diğer yorumcuları
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 2 / 2     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH