Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
  Hürriyet Dünya



 ADnet  
Reklam için
 Obama'nın sağlık reformu ilk engeli aştı
 G20'den ekonomik canlanmayı destek vaadi
 Afgan askerler dost ateşiyle mi öldü?
 Obama'dan üs personeline övgü
Reha ERUS
Batı dertsiz bir Türkiye istemiyor
Doğan Uluç/New York
''Katilim'' dese, 26 yıl Sing Sing’de kalmayacaktı
Yorgo Kırbaki
Atatürk’ün çiçekçisi
Emre Kızılkaya / Dış Açı
AB’nin kurtuluşu için mütevazı bir öneri
Ayşegül Ekinci
Bodrum'un bir doktor Alim Bey'i vardı
Ünsal Turan/Kuzeyden
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
Euractiv
Tüm Dünya Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kiliseyi kızdıran ısmarlama bebek

 
Kiliseyi kızdıran ısmarlama bebek
Kalıtımsal kan hastalığı bulunan çocuklarını kurtarmak için genetik ayıklama yöntemiyle bebek dünyaya getiren aile Katolik Kilisesi’nin tepkisini çekti. Kilise, kök hücre ile üretilen altı embriyon arasından birinin seçilip, geri kalanların imha edilmesini kınadı.

İSPANYA, anemi hastası altı yaşındaki Andres’i kurtarmak için dünyaya gelen Javier’i konuşuyor. Geçen 12 Ekim’de Sevil kentinde doğan Javier’nin göbek kordonundan alınacak kan, ağabeyi Andres’e enjekte edilecek. Böylelikle Andres’in kalıtımsal bir anemi türü olan "beta thalassemia major" hastalığından kurtulması umut ediliyor.

Ancak Andres’in kurtulma umudu Katolik Kilisesi’ni ilgilendirmiyor. Çünkü Javier, kök hücre yöntemiyle üretilen altı embriyondan biri olarak dünyaya geldi. Genetik ayıklama işlemi yapıldı ve anemiye yol açan hatalı geni taşımayan embriyon anne Soledad Puertas’ın rahmine yerleştirildi. Diğer embriyonlar ise imha edildi ya da donduruldu. Başpiskoposlar bir açıklama yayınlayarak, diğer beş embriyona hayat hakkı tanınmamasını şiddetle kınadılar ve "Javier’nin doğumu, bireyi, fayda sağlanacak bir araç haline getirmiştir" dediler.

Vatikan gazetesi Osservatore Romano da, Javier’yi dünyaya getiren anne ve babanın diğer çocukları "kurban ettiğini" ileri sürdü. Gazete, Andres’in hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, "Sadece iki-dört haftada bir kanının değiştirilmesi gerekiyordu" dedi.
Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH