1 Mayıs’ın yıldızı Taksim

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs’ın yıldızı Taksim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 00:00

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzbinlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs mitingleri genellikle barışçı geçti.

Haberin Devamı

TÜRK MAHALLESİ CEHENNEME ÇEVRİLDİ

ATİNA'DAKİ OLAYLI 1 MAYIS GÖSTERİLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

DÜNYADAN 1 MAYIS GÖSTERİLERİ / FOTO GALERİ

TAKSİM MEYDANI'NDAKİ GÖSTERİLER DÜNYA BASININDA

  

32 yıl sonra kutlamalara açılan Taksim Meydanı ise İtalyan medyası tarafından “1 Mayıs kutlamalarının yıldızı” ilan edildi. Ülkenin belli başlı televizyon kanalları RAI, SKY, MEDIASET ve LA 7 haberlerinde 1 Mayıs etkinliklerine Taksim’den görüntülerle başladı. Ortak yorum ise “32 yıl sonra bir tabu yıkıldı. İstanbul’da silah sesleri yerini müzik ve coşkuya bıraktı. Güvenlik güçlerinin izine bile rastlanmadı” şeklindeydi.
1 Mayıs’ta gazetelerin çıkmadığı İtalya’da internet haber siteleri de İstanbul’daki kutlamaları örnek gösterdi ve “Kentin kalbi Taksim Meydanı’na 32 yıl sonra barış gelirken, komşu Atina’da işçiler ülkenin iflasını protesto edip güvenlik güçleriyle çarpıştı” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Türklerin semtinde şiddet

Almanya’nın başkenti Berlin’de gösteriler sırasında olay çıktı. Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde polise şişe, taş ve havai fişe atanlara coplarla karşılık verildi. 1 polis ağır yaralandı, 450 kişi gözaltına alındı.

Emekçiden uçan tekme

Kolombiya’nın Cali kentinde bir bankanın camını uçan tekmeyle kıran gösterici ülkeyi saran özelleştirme ve grev dalgasının 1 Mayıs’taki yansımalarından birini oluşturdu. 30 bin tarım işçisi, 300 bin öğretmen ve 115 bin sağlık çalışanı özelleştirmelere karşı 1 aydır grevde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!