'1 Mart Tezkeresi'nin reddedilmesi Bush'un hatası'

Güncelleme Tarihi:

1 Mart Tezkeresinin reddedilmesi Bushun hatası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 11:32

Tanınmış ABD’li gazeteci ve yazar Robert D.Kaplan, Irak’la ilgili 1 Mart Tezkere'sinin reddedilmesinin ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasındaki uyum eksikliğinden de kaynaklandığını belirterek, bunun aslında Başkan Bush’un hatası olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Uluslararası sorunlara ilişkin kitaplarıyla ABD’de "çok satan" yazarlar arasında yer alan gazeteci Robert D. Kaplan, Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan makalesinde, kendisinin Irak işgaline destek verdiğini belirtirken, "2003’ten beri Irak’taki benim ilk el tecrübelerim, karadaki büyük çapta askeri güç gösterilerine olan inancımı sarsttı" diye yazdı.

Irak savaşını neden desteklediğini ayrıntılı bir biçimde anlatan Kaplan, işgal sırasında hataların yapılmasını beklediğini ancak Bush yönetiminin askeri ve diplomatik bürokrasilerinin uzun sürelerde uyum içinde çalışmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasındaki uyum eksikliği, ABD kuvvetlerinin Irak’a Türkiye’nin sınırları üzerinden girmeleri için izin alınamamasının nedenlerinden biri. Bunun da aslında, Savunma Bakanı Donald H. Rumsfeld’in, eski Dışişleri Bakanı Colin L. Powell’in veya Başban Yardımcısı Dick Cheney’nin değil, bu görevler için olması gerektiği gibi güçlü kişilikleri seçen ve tek bir vücüt halinde çalışmadığında sert uyarılar yapması gereken Başkan Bush’un hatası."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!