1.5 milyon $’lık tatil

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyon $’lık tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

Noel ve yılbaşı tatilini Hawaii’de geçiren ABD Başkanı Barack Obama, hazineye pahalıya patladı. Yapılan hesaplamalar, Obama ve ailesinin tatili bittiğinde, toplam bir buçuk milyon dolarlık bir masrafa ulaşılacağını gösteriyor. Bunun 1 milyon doları Air Force One uçağına gitti.

Haberin Devamı

OBAMALAR TATİLDE / FOTO GALERİ

HAWAII Reporter Gazetesi’nde yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin Hawaii tatili 1 buçuk milyon dolara mal olacak. Obama’nın eşi Michelle’in Hawaii’ye erken gelmesinden kaynaklanan 63 bin dolarlık yol masrafı, gizli servis ajanları ve deniz komandolarının konaklaması da dahil. Obamaların konaklama harcaması yaklaşık 134 bin dolar olacak.

24 Saraylı da Hawaii’de

/images/100/0x0/55eb37b3f018fbb8f8b2ff67

24 Beyaz Saray yetkilisinin her biri için gecelik 400 dolar konaklama ücreti ödenecek. Ayrıca ABD Başkanı’nın varlığı nedeniyle bölge polisine ödenen ekstra mesai ücretleri 250 bin dolar, yolculuklar için kullanılan Air Force One uçağı için 1 milyon dolar masraf yapıldı. Cumhurbaşkanlığı araçlarının oluşturduğu korteje eşlik eden ambulansın ücreti ise 10 bin doları buluyor.

Barbekü partisi verdi

Tatili boyunca medyaya hiçbir açıklama yapmayıp, sadece nadiren objektiflere görünen Obama, ailesi ile Hawaii’deki çocukluk arkadaşlarına barbekü partisi verdi. Bazı Beyaz Saray yetkililerinin de katıldığı altı saatlik barbekü ziyafetinin yanı sıra voleybol da oynayan Barack Obama, vaktinin önemli bir kısmını plajda güneşlenerek geçirdi. Obama, daha önce 2 Ocak’ta bitmesi planlanan tatilini bir gün daha uzatma kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!