Dünya yıldızı olur

Güncelleme Tarihi:

Dünya yıldızı olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

G.Saray Teknik Direktörü, Ipswich’te oynayan eski öğrencisinin süper bir yetenek olduğunu belirterek, “Alırsak onu yeniden dünya yıldızı yapabilirim” dedi. Dos Santos’un transferi 1-2 gün içinde netleşecek.

Haberin Devamı

LUCAS Neill ve Jo transferleriyle dünya çapında ses getiren Galatasaray, Giovanni Dos Santos’un da transferini bitirmeye çok yakın... 20 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, Frank Rijkaard faktörü nedeniyle sarı kırmızılı formayı giymeyi çok istiyor. Transfer için yurt dışında bulunan yönetici Haldun Üstünel, teknik direktör Frank Rijkaard’ın ısrarlı talebi üzerine rotayı Giovanni Dos Santos’a çevirdi. Üstünel, Meksikalı futbolcunun İsrailli menajeri Pini ile görüşerek teklifini iletti. Barcelona’dan sonra gittiği Tottenham’da ve halen kiralık oynadığı Ipswich Town’da umduğunu bulamayan Meksikalı futbolcu, Galatasaray’ı, tekrar çıkışa geçebileceği bir kulüp olarak gördüğü için öneriye sıcak bakıyor.
600 bin Sterlin
Üstünel, Dos Santos’un bonservisini elinde bulunduran Tottenham’a, sezon sonuna dek kiralama bedeli olarak 600 bin Sterlin önerdi, ayrıca sezon bitiminde satın alma opsiyonunun da kendilerine verilmesini istedi. 600 bin Sterlin’i kabul eden Tottenham, futbolcunun bonservisini ise 7 milyon Sterlin olarak belirledi. İngiliz ekibi bu rakamı 5 milyon Sterlin’e indirdiği taktirde transfer gerçekleşecek.
Mükemmel bir futbolcu
Rijkaard’ın, Barcelona’yı çalıştırdığı dönemde dünyaya tanıttığı Dos Santos için, “Şu an düşüşte ama alırsak onu yeniden dünya yıldızı yapabilirim” dediği belirtildi. Bu arada Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, yabancı kontenjanında Dos Santos’a yer açmak için Nonda’nın sözleşmesini feshetme girişimlerini sürdürüyor. Dos Santos’un işi 1-2 gün içinde netleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!