Dünya yıldızı

DÜN gece Fenerbahçe Stadı'na maça gelmeyenler kaybettiler. Uzun zamandır izlediğim güzel maçlardan biri oldu. Yani parayı veren seyirci karşılığını aldı. Çünkü bu tarz maçlar, Türk futbolunda az oluyor.

Konyaspor da iyi mücadele etti. Ama onlarda bir kaleci var, maşallah her gelen gol oluyor. Devamlı da onuyor. Demek ki, Konyaspor'da ikinci, üçüncü kaleciler tam mantar.

Zico, 10 maç evvel yapacağını yeni yeni yapmaya başladı. Bu takımda Vederson'un oynaması, Ümit Milli Takımı'ndan alınan oyuncuların yer bulması gerektiğini, yani rekabet ortamı yaratması gerektiğini çok kimse söyledi. Ama o hep es geçti. Belki de bunları da o yapmıyor, yaptırıyorlar. Günahları boynuna. Ama kendisi yapıyorsa veya başkaları yaptırıyorsa, doğru işler bunlar.

Yazık değil mi Carlos'a?

Semih, Kezman'
ın ne kadar yapmadığı varsa hepsini yaptı. Ve şansını iyi kullandı. Gökhan da, Yasin de, Vederson da çok iyi işler yaptılar. PSV Eindhoven maçını düşünen Zico, zamanında değişiklikler yaptı. Dikkatinizi bir şey çekti mi bilmiyorum. Daha fazla yorulmasınlar diye çıkan oyunculara, bir de sahanın en yaşlı futbolcusu Roberto Carlos'a bakın. Carlos 90 dakikayı bitiriyor. Ona yazık olmuyor mu? Üst üste rakiplerinin yanından topu geçirerek üç tane depar attı. Sahadaki diğer futbolcuların tamamı atsınlar bu deparları, oracıkta oksijen tüpüyle suni teneffüs yaptırırlar. Şu bir gerçek; dünya yıldızı olmak için bazı şartlar var. O zaman aldığı paraya da laf söylemeyeceksin.

Fener'i bekleyen tehlike

Seyircinin 4-1'den sonra canı sıkılmaya başladı. Çünkü Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek işi rölantiye aldı. Haklılar da. Ama seyirci yaratıcıdır, başladılar "Irak'a da gireriz, ananınızı belleriz" demeye. Federasyon da tahmin ediyorum bunu küfür saymaz. Hani kitabı sondan okumak var ya...

Sarı lacivertliler için bu noktada bir tehlike var. Kötü oynadıkları her lig maçından sonra "Bakmayın siz bu halimize, Şamiyonlar Ligi'nde iyi oynuyoruz" diyorlardı. Demek ki bu mantığa göre güzel oynanan bu maçtan sonra Fenerbahçe'yi Eindhoven'da büyük tehlike bekliyor!...
Yazarın Tüm Yazıları