Dünya teknoloji ile dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Dünya teknoloji ile dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 18:44

Dünya teknoloji ile dönüşecek

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Genel Sekreteri Dr. Bahadır Kaleağası, 'Küresel Gelişmeler Işığında Avrupa ve Türkiye' konulu sunumunda özellikle teknolojik gelişmelerin ülkeleri ileriye götürmeye devam edeceğini söyledi.

İzmir'deki bir otelde Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) işbirliğiyle düzenlenen 'Küresel Gelişmeler Işığında Avrupa ve Türkiye' konulu toplantıya konuşmacı olarak TÜSİAD Genel Sekreteri Dr. Bahadır Kaleağası katıldı. Dernek üyesi işadamları ve CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bahadır Kaleağası, dünyanın güçler dengesi üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Bir ülkeyi güçlü yapan birçok faktör bulunduğunu söyleyen Kaleağası, özellikle teknolojik gelişmelerin ülkeleri ileriye götüreceğini vurguladı. Enerji üreten, nükleer silahları bulunan, para ve petrol sahibi ülkelerin daha güçlü konumda olduklarını dile getiren Kaleağası, "Dünya hem 5'ten büyüktür hem de 5'tir. Ülke içi nüfus hareketleri ekonomi için iyi birşeydir ama sorunlara da neden olur. Türkiye nüfus hareketleri açısından çok farklı konumda. Suriye bundan birkaç yıl önce hiç hesapta yoktu. Savaş olacağını öngöremezdik. Akıllı telefonlarımız 10 yıl önce hayatımıza girdi. Bugün günde 200 defa telefonumuza bakıyoruz. Telefon olmasaydı Suriyeliler de bu kadar örgütlenemezdi. En fazla 200 bin kişi birlikte hareket edebilirdi. Ege'den Avrupa'ya dağılamazlardı" dedi.

Dünyadaki en yoğun ticari ilişkinin Kuzey Amerika ve Avrupa arasında gerçekleştiğini vurgulayan Kaleağası, şunları söyledi:

"Her gün Atlantik Okyanusu'nun iki yakası arasında 2.5 milyar dolarlık mal gidip geliyor. Değişim dünyanın içinden çıkıyor. Küreselleşme de nüfus gibi hareket eden bir olgudur. Demokrasi de değişecek, gelecekte hepimiz aktif olarak siyasete girebiliriz. Büyük bir devrimin içindeyiz. Yapay zekanın güçlendirdiği alanlar var. Toplum tamamen dönüşüyor. Herşeye internetle bağlanacağımız bir dünyaya doğru gidiyoruz. Robotlar egemen olacak."

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!