Dünya Şiir Günü, KIBATEK ile Ankara'da kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şiir Günü, KIBATEK ile Ankarada kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 12:50

Dünya Şiir Günü, KIBATEK ile Ankara'da kutlandı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- MERKEZİ İzmir'de bulunan Kıbrıs, Irak, Balkanlar ve Avrasya Türk Edebiyatları Kurumları (KIBATEK) bu yıl Dünya Şiir Günü'nü uluslararası bir şölenle Ankara'da kutladı. Ankara Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen şölene 13 ülkeden Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Irak Türkmenleri, Bosna Hersek, Kazakistan, Kosova, Kırım, Suriye, Romanya, KKTC ve Gagauzya'dan yaklaşık 30 şair katıldı.

Açılış konuşmalarını KIBATEK Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan ve KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam yaptıktan sonra katılımcı ülke şairleri biri kendilerinin, diğeri de ülkelerindeki bir ünlü şairin olmak üzere 2'şer şiir okudular. Gagauzya'dan İvana Köksal, Azerbaycan'dan Aida Zaynalova, Bosna Hersek'ten Dzenita Ahmic, Bulgaristan'dan İsa Cebeci, Irak'tan Kerkük-Türkmen şair Dr. Mustafa Ziya, Irak Türkmen şair Dr. Şemsettin Küzeci, Irak Türkmen şairi Telaferli Ammar Siloğlu, Kazakistan'dan şair Begaris Nuriman, Kuzey Kıbrıs'tan Havva Tekin, Kırım'dan Meryem Başkurt, Kosova'dan Secaddin Koka, Romanya'dan Dr. Hayat Memiş, Suriye'den Amani Dweidri, Ankara'dan Ahmet Özer, Arzu Demir, ve Aydanur Saraç, İstanbul'dan Metin Fındıkçı ve Turgut Toygar okudukları şiirlerle herkesi coşturdular.

'Uluslararası Ankara Şiir Şöleni'nde başka dillerden şiirler de seslendirildi. Mustafa Noktaoğlu tarafından Bertolt Brecht'in Alman şairi Schiller'in 'An Die Freunde' (Neşeye Övgü) adlı Almanca ve Türkçe seslendirildi.

YENİ KİTAPLAR TANITILDI

Dünya Şiir Günü etkinliğinde 4 yeni kitap tanıtıldı. Merkezi Ankara'da bulunan Kerkük Kültür Derneği 'Dünya Şiir Günü' nedeniyle Mart 2017 tarihinde Ankara'da 4 yeni kitap yayınladı. İlki Kerküklü Şair Dr. Mustafa Ziya'nın “Balam Kerkükö şiir kitabı. İkinci kitap Azerbaycanlı Profesör Gazanfer Paşayev'in 2016 yılında Azerbaycan'da hazırladığı “Ata Terzibaşı'nın Folklorşinaslık Faaliyetiö. Osmanlıca harfleriyle yeniden yayınlandı. Üçüncü kitap Romanya'nın Genç Türk Şairi Dr. Hayat Memiş'in “Dilek Ağacıö şiir kitabı ve son olarak dördüncü kitap Dr. Şemsettin Küzeci'nin “Sarmaşık Duygularö şiir kitabı. Kitapların imzası ve takdimatı yapıldı.

HAYAT MEMİS'E TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ

Kerkük Kültür Derneği tarafından Romanya Türk şairi Dr. Hayat Memiş'e Türk Kültürüne “Hizmet Ödülüö Şemsettin Küzeci tarafından takdim edildi. Şair Hayat Memiş te Romanya hediyelerini KIBATEK ve Kerkük Kültür Derneği yetkililerine takdim etti.

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ ONUR BELGELERİ

KIBATEK tarafından düzenlenen Dünya Şiir Günü Ankara Şiir Şölenine katılan şairler ve destekte bulunanlara KIBATEK'ın Onur Belgeleri Başkan Mevlüt Kaplan tarafından tüm katılımcılara dağıtıldı. Ayrıca Nevin Balta ve Türkiye- Kamu- Sen başkanı İsmail Koncuk'a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi KIBATEK tarafından takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!