Dünya şampiyonundan eğitim alacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonundan eğitim alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 12:14

Türkiye'ye tarihinde ilk altın madalyayı kazandıran Ümit Şamiloğlu, aynı başarıyı diğer şampiyonalarda da devam ettirmek için çalışıyor.

Haberin Devamı

17. Akdeniz Oyunları'nda artistik cimnastik barfiks branşında Türkiye'ye Akdeniz Oyunları tarihinde bu kategorideki ilk altın madalyayı kazandıran Ümit Şamiloğlu, aynı başarıyı diğer uluslararası şampiyonalarda da devam ettirmek için çalışıyor. Bu kapsamda Türkiye Cimnastik Federasyonu yetkileri, eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Cimnastikçi Aljaz Pegan'ı tecrübelerini Şamiloğlu'na aktarması için Türkiye'ye getirdi.

Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, yaptığı açıklamada, Şamiloğlu'nun Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa şampiyonaları gibi önemli müsabakalarda Pegan'ın tecrübelerinden yararlanacağını söyledi. Pegan'ın Ümit'le katıldığı bir Avrupa Şampiyonası'nda 3. olduğunu anımsatan Çelen, Şamiloğlu'na rehberlik yapması için kendisiyle anlaştıklarını dile getirdi.

Çelen, Pegan'a sporcuyla ilgili her türlü antrenmanı yapması için imkan sağladıklarını kaydederek, bu rehberliği Türk cimnastiği için önemli bir gelişme olarak gördüğünü bildirdi.

"Ümit, cimnastik anlamında benden daha iyi bilgilere de sahip"

Eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Cimnastikçi Aljaz Pegan da Çelen'in daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini anlatarak, "Sporculuk kariyerimde edindiğim bilgileri Şamiloğlu'na aktarıp, tecrübelerimi onun başarısı için kullanacağım. Şamiloğlu, benden daha iyi jimnastik de yapıyor ama sonuç olarak benim kadar madalyası yok. Jimnastik zor bir spor. Bazen çok iyi bir seri yapıp da hakemler tarafından iyi değerlendirilmeyebilirsiniz. Bunun nedenini bulmamız gerekiyor. Bu konuda ona yardım için buradayım" ifadesini kullandı.

"Son 3 yıl içerisinde olabildiğince madalya almaya çalışacağım"

Milli Cimnastikçi Ümit Şamiloğlu ise Pegan'ın, "dünyanın en büyük cimnastikçisi" olduğunu ifade ederek, kendisinin Türkiye'de olduğu sürede önemli bilgiler edineceğini kaydetti.

"Şu anki geçtiğim yol, büyük şampiyonun gitti yol" diyen Şamiloğlu, Pegan'ın sporculuk hayatının son zamanına kadar dünyanın zirvesinde olduğunu belirtti.

Şamiloğlu, önceleri şampiyonluğa giden doğru yolu kendisinin bulmaya çalıştığını dile getirerek, "Pegan, tecrübelerini aktarıyor. Son 3 yılda uluslararası tüm müsabakalarda olabildiğince madalya almaya çalışacağım. Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunları için çalışıyorum. Hedefimiz uluslararası müsabakalardır. Şimdi ince ayrıntıları gerçekleştiriyoruz. Bu spor bedeninizle yapılan bir iş. Bir anlık hata bile olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Madalyaları toplayacağız" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!