Dünya şampiyonu olmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonu olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 12:43

2010 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'nın Avustralya ile oynadığı ilk maçta gösterdiği performansla herkesi büyüleyen ve Almanya'da yüzyılın en yetenekli futbolcusu olarak lanse edilen Mesut Özil, sergilediği güzel futboldaki en büyük payın futbolcu arkadaşlarına ait olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mesut'la Almanya A Milli Takımı'nın kamp yaptığı Güney Afrika'nın Pretoria kentinde röportaj yapan Almanya'nın en etkili gazetelerinden olan Frankfurter Allgeimeine (FAZ)‚ ''Mesut dünya futboluna yön verebilecek genç yetenekler arasında ilk sırada yer alıyor'' yorumunu yapıp‚ haberinde ‚''Mesut Özil her geçen gün futbolunu geliştiriyor. Zaten geçtiğimiz sezon Bundesliga'da forma giyen oyuncular, Werder Bremen'in genç yıldızını 2009-2010 sezonununda 'ilk yarının en iyi futbolcusu' seçtiler" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYOR

Dünya Kupası'nın favorilerinden Almanya'nın Avustralya'yı 4-0 yendiği maçta ilk golü hazırlayan, dördüncü ve sonuncu golün de pasını veren Mesut Özil'e "21 yaşındasınız. Messi ile kıyaslanıyorsunuz ?" sorusu yöneltildiğinde Mesut ‚ "Messi gibi dünya yıldızı bır futbolcuyla anılmak güzel bir duygu. Fakat benim idolüm Zidane. Ayrıca ben Mesut Özil olarak anılırsam çok daha mutlu olurum. Hedefim Almanya ile Dünya şampiyonluğunu kazanmak. İnşallah bu arzumuza kavuşurum. Turnuvaya iyi başlamak önemliydi. Devamını getirmek ise daha da önemli. Şampiyon olmak istiyorsak performansımızı artırmalıyız'' dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON OLAMAK İÇİN MESUT NEDENİ

Alman Bild Gazetesi'nin‚ Almanya'nın Dünya Şampiyonu olması için 10 neden arasında Mesut Özil'in üstün futbol zekasını gösterdiğine dikkat çekilen haberde Alman milli takımının eski yıldız futbolcularının görüşleri de yer aldı.

Thomas Haessler'in‚ ''Yıllardan beri Almanya da böyle bir futbolcunun özlemini çekmiştik'' dediği vurgulanırken, Almanya U21'deki antrenörü Horst Hrubesch'in ise‚ 'Yüzyılın yeteneği' olarak gördüğü, Alman futbolunun duayeni, "Kaiser" lakaplı Franz Beckenbauer'in de "Onu izlerken başım döndü. Dünya yıldızı gibi oynadı. Çok iyi yolda. O bizim Messi'miz" dediği belirtildi.

ŞAKAYLA VAKİT GEÇİRİYORUZ

"Takımda en fazla seni ne mutlu ediyor?" sorusuna ‚''Herşey dört dörtlük. Antrenmanlar iyi ve neşeli geçiyor. Hep gülüyoruz. Antrenman haricinde de birarada vakit geçiriyoruz. Birbirimize şaka yapıyoruz. Hatta birbirimizi kızdırmak için yaptığimız şakalar bie sevindiriyor. Moral veriyor, çok mutlu oluyoruz" yanıtını veren Mesut Özil, kendisine gösterilen ilgi ve övgülerden mutlu olduğunu dile getirerek ‚''Takım arkadaşlarım bana bu iyi oyunumda en büyük katkıyı sağladılar, yardımcı oldular'' dedi.

İDOLÜ ZİDANE

Haberin Devamı

Kendi futbolu ve kendi yeteneği hakkında fazla konuşmak istemeyen genç yıldız‚ ''Benim idolüm hep Fransız yıldız Zidane oldu. Onun gibi ben de Dünya şampiyonu olamak isterim. Saha içinde takımı yönlendirmesi, futbol zekasıyla bir futbol maçının kaderini değiştirmesi beni hep etkiledi. Kendimi bazen ona benzetiyorum. Zidane'ye en çok benzeyen yeteneğim de onun gibi soğukkanlı olmam ve topu almadan önce ne yapacağımı düşünmem sanırım" diyerek Zidane'yi insan olarakta çok beğendiğini söylemesi dikkat çekti.

BANA GÜVENİYORLAR

Alman milli takımında teknik kapasitesi üstün Tunus kökenli Khedira ile saha içinde çok iyi anlaştığını söyleyen Mesut Özil ‚''Takım arkadaşlarım topla herşeyi yapabileceğime güvenip topu bana rahatça atıyorlar. Mertesacker, Lahm, Schweinsteiger, Klose, Podolski gibi tecrübeli futbolcuların üstlendikleri sorumluluklara yardımcı olmak düşüncesiyle bende katılılıyorum. Kişilik olarak sakin yapım var. Takımın kazanması için sahada ise çok hırslıyım ve gücümün hepsini vermek istiyorum. Özel hayatımda ise aileme ve arkadaşlarıma çok düşkünüm. Aile içinde böyle yetiştirilmekten çok mutluyum. Bana ailemin arkamda olduğunu hissetmek daha fazla güç veriyor''

Haberin Devamı

FUTBOL OYNAMAYI ÇOK SEVİYORUM

Schalke'den para için değil futbol oynamak için ayrıldığını vurgulayan Mesut ‚ ''Bremen ile 1 yıllık sözleşmem var. Benim için para futboldan sonra gelir. Zira futbol oynamayı çok seviyorum. Futbolumu daha da geliştirmek için çaba gösteriyorum. Ben iyi olursam gerisi zaten gelir. Futbol benim herşeyim diyebilirim' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!