Dünya şampiyonu kız halterci coşkuyla karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonu kız halterci coşkuyla karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 11:16

MALEZYA'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Aydınlı 17 yaşındaki Ayşegül Çakın, memleketinde davul zurna eşliğinde Türk Bayrakları ile karşılandı.

Haberin Devamı

Halterde dünya şampiyonu olan Ayşegül Çakın'ı, Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Selami Balkan, Halter İl Temsilcisi Hakan Ertaş, Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli, sporcular, yakın akrabaları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Ayşegül,  gözyaşlarını tutamadı. Malezya'dan Türkiye'ye dönen ve ardından Konya'dan memleketi Aydın'a gelen Ayşegül Çakın, otobüsten iner inmez kendisini karşılamaya gelen annesine gözyaşları içinde sarıldı. 

Anne ve babasının ellerini öpen Ayşegül, ailesi ve yakınlarıyla uzun süre hasret giderdi. Dünya Şampiyonu Ayşegül, "Kutsal bayrağımızı göndere çektirdim. İstiklal Marşı'mızı okuttum. Bunun tarifi anlatılmaz bir duygu. Ailem her zaman yanımda oldu. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kendisini tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ettiğini söyleyen Ayşegül, "O kadar emek vermiştik. Boşa gitmedi. Ben başta ailem ve antrenörlerim olmak üzere İl Müdürümüz Bekir Çeker'e ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ANNE- BABANIN GURURU
Anne Naile Çakın, sevinç gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Gururluyuz, mutluyuz. Kızım gururumuz oldu. Türkiye'nin gururu, Aydınımızın gururu oldu. Onun şampiyonluğu Aydınımıza değişik bir renk kattı. İnşallah daha iyi ve daha güzel başarılara imza atar. İnşallah kızımı olimpiyatlarda da görürüz. Allah başarılarının devamını getirsin" dedi. Ayşegül'ün babası Ali Çakın ise "İnşallah daha nice başarılarını görürüz" diyerek kızına sarıldı.
ADI SALONA VERİLECEK
Otogar'daki karşılamanın ardından Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasına giden ve kendisini bekleyen İl Müdürü Bekir Çeker'e ziyarette bulunan Ayşegül Çakın ve ailesi, uzun süre keyifle sohbet etti.  Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Ayşegül'ü tebrik ederek, tablet hediye etti. Dünya Şampiyonu olan Ayşegül Çakın'ın adının  Halter Antrenman Salonu'na verileceğini söyleyen Aydın Gençlik Hzimetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, "Salonumuz küçük ama ileride inşallah daha büyük salonlara daha büyük kategorilerde gelen şampiyonluk sonrası ismini veririz. Sözümüzü yerine getireceğiz. Antrenman salonuna Ayşegül'ün ismini veriyoruz" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!