Dünya Şampiyonası olimpiyat provası olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şampiyonası olimpiyat provası olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 14:59

Güreş Federasyonu, İstanbul'da eylül ayında gerçekleştirilecek Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nı adeta olimpiyat provası gibi düzenlemeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Federasyon başkanı Bekir Çeker, yaptığı açıklamada, İstanbul'da 12-18 Eylül tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyonayla ilgili hazırlıkların sürdürüldüğünü bildirdi.Organizasyonun yaklaşık 10 milyon liralık bütçesinin bulunduğunu belirten Çeker, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, şampiyonayı izlemek için İstanbul'a gelecek” dedi.   

Dünya Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti'nin de şampiyonaya büyük önem verdiğini ifade eden Çeker, şunları söyledi:   ”IOC Başkanının yanı sıra üyeler de İstanbul'a gelecek. Olimpiyatlara talip olduğumuz için ona göre açılış ve kapanış programları olacak. Çünkü dünya şampiyonası, Türkiye'nin 2012 Londra Olimpiyatları öncesi en önemli son organizasyonu. Bu nedenle ayrı bir önem taşıyor. Güreş olimpiyatların en önemli branşlarından birisi. Martinetti de bizim organizasyon açısından başarılı olmamızı istiyor. Olimpiyatları düzenlemek isteyen bir ülkeye yakışır organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Görkemli bir açılış olacak. Parasal yönden hiçbir sıkıntımız yok. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) büyük destek veriyor.”   

Haberin Devamı

Organizasyondaki başarının ülkenin başarısı olacağını anlatan Çeker, “Güzel organizasyonun yanında sportif başarı da bekliyoruz. Şampiyona, 2012 Londra Olimpiyatları için kota müsabakaları olacak. Bu nedenle bütün ülkeler büyük önem veriyor. FILA da Türkiye ve federasyonun başarılı olmasını arzuluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!