Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Dünya Sağlık Örgütü'nden kanatlı hayvan tüketimi açıklaması

    (a.a.)
    27.02.2006 - 22:26 | Son Güncelleme: 27.02.2006 - 22:26

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), iyi pişirildiği takdirde kanatlı hayvan eti ve yumurta yenmesinde sakınca olmadığına yönelik açıklamasını yineledi.

    DSÖ Başkanı Dr. Lee Jong-wook yaptığı açıklamada, “Virüs öleceğinden, iyi pişirilmesi halinde kanatlı hayvan eti ve yumurtadan enfeksiyon kapma tehlikesinin bulunmadığı kanıtlanmıştır” dedi.

    Kanatlı hayvan etinin önemli bir protein kaynağı olduğunu belirten Jong-wook, “H5N1 tipi kuş gribi virüsünün kanatlı hayvanlar arasında ölümcül olmasına rağmen insana kolayca bulaşmadığını, kümeste tavuk besleyen aileler gibi, virüsün bulaştığı hayvanlarla yakın temas kuran kişilerin başlıca risk grubu” olduğunu söyledi.

    Aralık 2003'ten bu yana virüsün 173 kişiye bulaştığını ve bu kişilerden 93'ünün öldüğünü ifade eden DSÖ Başkanı, “yeterli pişirilmiş” kanatlı hayvan eti ya da yumurtanın tüketimiyle bu vakalar arasında hiçbir bağlantının bulunmadığına dikkati çekti.

    DSÖ, “tüketicilerin güven duyması için” gerekli önlemlerin artırılmasının önemli olduğunu da vurguladı.
    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı