Dünya Sağlık Örgütü Suriye’de kimyasal silah kullanımından endişe ediyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sağlık Örgütü Suriye’de kimyasal silah kullanımından endişe ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 15:55

Dünya Sağlık Örgütü Suriye’de kimyasal silah kullanımından endişe ediyor

Haberin Devamı

İstanbul, 5 Nisan (DHA) - Suriye’nin İdlib kentindeki saldırı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. Örgüte göre ilk bulgular saldırıda sinir gazının kullanıldığını gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Health Organization) yaptığı yazılı açıklamada İdlib saldırısındaki bazı vakalar sinir gazını içeren kimyasalların kullanıldığını gösteriyor. Açıklamada kurbanlarda sinir gazına maruz kalanlara rastlanıldığı ifade edildi.

WHO Acil Sağlık Programı Yürütücü Direktörü Dr Peter Salama, “İdlib’den gelen fotoğraf ve raporlar beni şaşkına döndürdü, hem üzgün hem de sinirliyim. Bu tür kimyasal silahların uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır, çünkü kabul edilemez bir barbarlığı simgeliyorlar.” dedi.

Suriye’de kimyasal silahlar kullanıldığına dair ilk bulgular 2012 yılında gün yüzüne çıkarak gün geçtikçe daha sık görülen klor gazı saldırıları ile arttı. İdlib’de gerçekleşen saldırının 2013 yılında yaşanan Guta saldırısından beri en şiddetli saldırı olduğunu belirtildi.

Bölgedeki hastanelerin, sürekli olarak yaşanan çatışmalar yüzünden, kapasitelerinin limitli olması ve İdlib’de bulunan Al Rahma Hastanesinin de saldırılarda zarar görmesiyle, yaralılar Türkiye’nin güney doğusunda yer alan şehirlere nakledildi.

yaşanan saldırının kimyasal bir saldırı olduğuna dair kanıt olarak hastaların cilditlerinde yaralar görünmemesi ve kimyasal saldırılarda oluşabilecek semptomlar göstermeleri gösterildi.

WHO’nun saldırı sonrasında İdlib’e ilaç sevkiyatına başladığı ve Türkiye’den ambulans ve ilaçların da bölgeye sevkini organize ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!