Dünya Rallikros Şampiyonası'nda talihsiz kaza

Güncelleme Tarihi:

Dünya Rallikros Şampiyonasında talihsiz kaza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 19:06

Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayak yarışları İstanbul'da başladı. Pist kenarında bulunan kurtarıcı araçlardan biri, geri geri giderken Onursal Tuncel adlı görevliye çarptı. Aracın altında kalan Tuncel, şans eseri ciddi bir yara almadı.

Haberin Devamı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayak yarışları İstanbul'da başladı.

Intercity İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek organizasyonun ilk gününde, Supercar ile RX Lites kategorilerinde ikişer eleme turu yarışı yapıldı. Eleme yarışlarının ilk gününü, Supercar kategorisinde 92 puanla Peugeot Hansen takımından Timmy Hansen, RX Lites kategorisinde ise 100 puanla Olsbergs MSE takımından Sebastien Eriksson zirvede tamamladı.

Öte yandan, RX Lites kategorisinde mücadele veren Türk pilotlardan Fatih Kara, 77 puanla 5. durumda yer alırken, Yiğit Timur ise 72 puanla 8. sırada kendisine yer buldu.

Şampiyonanın son günü olan yarın ikişer eleme turu yarışına daha katılacak olan pilotlar, yarı final ile final yarışlarına katılabilme mücadelesi verecek. Eleme yarışlarının ardından, önce yarı final, sonra da final mücadelelerine geçilecek.

Haberin Devamı

Dünya Rallikros Şampiyonasında talihsiz kaza


PETTER SOLBERG, ŞAMPİYON UNVANIYLA İSTANBUL'A GELDİ

Eski Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) şampiyonlarında olan ve 2010 yılında WRC Türkiye Rallisi'ni ikinci sırada bitiren Norveçli sürücü Petter Solberg, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın İstanbul ayağına genel klasmanda zirveyi garantileyerek geldi.

Şampiyonada Portekiz, İngiltere, Norveç, Finlandiya, İsveç, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya ayakları geride kalırken, son yapılan İtalya yarışlarının ardından kendi takımı PSRX adına mücadel eden Petter Solberg, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası 2014 sezonunu zirvede tamamlamayı garantiledi.

Geride kalan 10 yarışta 235 puan toplayarak genel klasman lideri durumunda bulunan Solberg'i, 175 puanla Marklund Motospor'dan Toomas Heikkinen (Finlandiya) ve 167 puanla da Ford Olsberg MSE'den Reinis Nitiss (Letonya) takip ediyor.

Takım sıralamasında ise Olsbergs MSE ile Marklund Motorsport ekipleri 313'er puanla zirveyi paylaşırken, Team Peugeot-Hansen ekibi ise 300 puanla 3. durumda yer alıyor.

Haberin Devamı

Toplam 12 ayak üzerinden gerçekleştirilen FIA Dünya Rallikros Şampiyonası, İstanbul'un ardından Arjantin etabıyla tamamlanacak.

Dünya Rallikros Şampiyonasında talihsiz kaza


ÖZEL PARKUR HAZIRLANDI

Şampiyona için Intercity İstanbul Park pistinde özel bir parkur hazırlandı.

Pistin bir bölümünde, 1,3 kilometre uzunluğunda yüzde 60'ı asfalt, yüzde 40'ı ise toprak olmak üzere oluşturulan parkurda pilotlar, kıyasıya bir mücadeleye girdiler.

Yarışlarda, 600 beygirlik turbo motorlu Supercar ve 310 beygirlik atmosferik motorlu RX Lite olmak üzere iki farklı kategori yer aldı.

Ayrıca, Supercar Lites kategorisinde yarışan araçların tamamının üretimi, Türkiye’de Avitas Motorsport tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Dünya Rallikros Şampiyonasında talihsiz kaza


YARIŞ GÖREVLİSİ 'KURTARICI' ARACIN ALTINDA KALDI

Yarışların ilk gün eleme turları esnasında kaza meydana geldi.

Pist kenarında yarış araçlarının olası kaza ve arızalarına müdahale etmek için bekletilen kurtarıcı araçlarından biri, geri geri giderken bir görevliye çarptı.

Aracın altında kalarak yaralanan Onursal Tuncel isimli görevli, ilk müdahalesi pist kenarında yapıldıktan sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kurtarıcı araç personeli olduğu duyurulan Tuncel'in, hastanedeki ilk kontrollerinin ardından ciddi bir durumunun bulunmadığının tespit edildiği ve başına dikiş atıldığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!