Dünya otizm farkındalık günü yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Dünya otizm farkındalık günü yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 16:26

Dünya otizm farkındalık günü yürüyüşü

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. "Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü" sloganıyla Ticaret Lisesi önünden başlayan yürüyüşe Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Belediye Başkan Yardımcısı Sehavet Arslankurt, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik,  İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz,  sivil toplum kuruluşları temsilcileri, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.
Otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş Park 328 AVM önünde sona erdi. Vali Coşkun burada yaptığı açıklamada, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle bizler de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda, sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte bu etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğin, otizm konusunda farkındalık oluşturmasını temenni ediyoruz” dedi. Engelli vatandaşların yaşamlarını sürdürürken karşı karşıya kaldıkları engellerin kaldırılması konusunda el birliği ile gayret gösterilmesi gerektiğini de ifade eden Vali Coşkun, toplumsal duyarlılığın bu noktada oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Vali Coşkun sözlerinin sonunda etkinliğe katılan ve destek olan herkese teşekkür etti.
Etkinlik, ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyası kapsamında yürüyüş boyunca katılımcıların taşıdığı mavi balonların gökyüzüne bırakılması ile son buldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!