Dünya .Net teknolojisini Türk eğitimcilerden öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya .Net teknolojisini Türk eğitimcilerden öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2003 17:49

Netron Bilgi İletişim Teknolojileri Yazılım Direktörü Selçuk Uzun ve Yage Bilgisayar Kurucu Ortağı Gökşin Bakır, geçtiğimiz ay Microsoft’un düzenlediği Uluslararası Bilgi Teknoloji Konferanslarına konuşmacı olarak katıldılar. 50 ülkede sadece 130 kişinin sahip olmaya hak kazandığı Microsoft Bölgesel Direktör (Microsoft MSDN Regional Director) unvanını taşıyan Uzun ve Bakır 10'dan fazla seminer verdiler.

Haberin Devamı

Tunus, Mısır, Pakistan ve İspanya’da gerçekleşen  konferanslara Avrupa ve Amerika’dan da çeşitli uzmanlar konuşmacı olarak katıldı. Microsoft’un .NET Teknolojileri ve Web servisleri mimarisi bilgilerinin paylaşıldığı konferanslara yaklaşık 3 bin BT profesyoneli katıldı. Selçuk Uzun ve Gökşin Bakır, dünyanın çeşitli bölgelerindeki 50 ülkede görev yapan 130 Bölgesel Direktör arasında yer alıyor. Türkiye’de yanızca iki kişinin Microsoft Bölgesel Direktör ünvanı bulunuyor.

 

Haberin Devamı

Teknoloji Misyonerleri

 

Uzun ve Bakır iki yıl önce Orta Doğu, Afrika ve Avrupa‘yı kapsayan Bölgesel Direktör ünvanlarını almışlar. Bölgesel Direktör ünvanı Microsoft tarafından alanında önemli gelişmelere ön ayak olmuş, saygın, güvenilir,teknik eğitim düzeyi yüksek, sunum yeteneği olan, Microsoft çalışanları yerine özellikle müşterilerin iş başarı ve hedeflerine ulaşmasını sağlayan sektörün profesyonellerinden seçiliyor. Bölgesel Direktörler, Microsoft tarafından yılda en az üç kez genel merkezde toplanarak eğitimlere tabi tutuluyor. Microsoft, Bölgesel Direktör ünvanını verdiği kişilerle daha yakın çalışarak, kendisine ait tüm teknolojileri daha ürün olarak çıkmadan paylaşma olanağı veriyor. Bölgesel Direktörler, tüm dünyada teknoloji misyonerleri olarak görev yapıyorlar.

 

Uzun, Türkiye’den iki uzmanın uluslararası konferanslara konuşmacı olarak katılmasının

Türkiye’nin dünyaya bilgi ve becerisini aktarabilmesi açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtiyor: “Bilgi ve İletişim Teknolojileri günümüzde en fazla değer sağlayan ürün ve hizmetleri sunması itibariyle özel bir öneme sahip. Dolayısıyla bu sektörde dünya çapında rekabet edebilmemizin yolu eğitim kalitesinden geçiyor. Netron’daki görevim sayesindesahip olduğum deneyim ve bilgi birikimimi bir teknoloji vizyoneri olarakdiğer ülkelerde paylaşabiliyorum. Tunus, Pakistan ve Mısır’da Microsoft’un düzenlediği Uluslararası Bilgi Teknoloji Konferanslarında büyük ilgi gördük. Özellikle Avrupalı ve Amerika’lı RD’ların yanında Türkiye’den de iki kişinin konuşmacı olması ülkemizin Bilgi ve İletişim Teknolojileri konusundaki geldiği nokta açısından önemli bir gösterge oldu.”

Haberin Devamı

 

 

Netron Bilgi İletişim Teknolojileri hakkında

1997 yılında kurulan Microsoft ve Cisco Yetkili Teknik Eğitim Merkezi Netron, kurumlara ve bireylere Microsoft ve Cisco sertifikasyon programları sunuyor. Son dört yılda Türkiye'de iki kez kez ard arda “En İyi Teknik Eğitim Merkezi” seçildi.  Aynı zamanda EMEA Bölgesi’nde (Avrupa - Ortadoğu ve Afrika) kıtalar arası “En İyi 5 Teknik Eğitim Merkezi”nden biri ödülünü alan tek Türk firması olma özelliğini taşıyor.

 

.Net hakkında 

Yazılım uygulamalarını internet üzerinde bir araya getirerek, interneti işletim sistemi haline getiren .Net teknolojisi hem işletim sistemi, hem de Internet düşüncesinin kapsamını genişletiyor. .NET platformunun araçlarıyla şirketler, iş uygulamalarını geliştirerek ve koruyarak aynı zamanda da şirket içinde ve şirketler arasında her yerden en önemli bilgilerle içi içe olma avantajını sağlayabiliyorlar. Microsoft endüstri ortaklarını, bağımsız geliştiricileri ve kurumsal BT geliştiricilerini Microsoft .NET hizmetler oluşturmaya teşvik etmek için önümüzdeki üç yılda 2 milyar dolarlık yatırım yapacağını bildiriyor. 2000 Kasım ayında başlayan .Net Uygulamaları  hakkında ttp://www.microsoft.com/turkiye/net/urunler/default.asp adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!