BALIKESİR HABERLERİ

Dünya mutfaklarından zeytinyağlı lezzetler

DHA
17.04.2016 - 17:53Son Güncelleme : 17.04.2016 - 17:54
DHA

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen Slow Olive etkinliği, dünya mutfaklarından zeytinyağlı yemek örneklerinin sunulmasıyla sona erdi.
Ayvalık'ta 4 gün süren Slow Olive etkinliği kapsamında zeytinyağlı dünya mutfaklarından örnekler sunuldu. Lübnan Mutfağı ile başlayan sunumda Lübnan'dan Soup for Syria kitabının yazarı Barbara Massaad, çikolatadan nohuda, kıymadan tavuğa farklı lezzetlerle süslenen ekmeklerden yaptı.
Ayvalık zeytinyağı firmalarından Kürşat Zeytincilik'in sahibi Fatma Kürşat ise mübadele mutfağını tanıttı. Ada köftesi, baklalı enginar, üzerinde el yapımı çilek reçeli ve nanelerle süslü Ayvalık lor peyniri, katılımcılara ikram edildi. Etkinlik Ermeni Mutfağı ve Sefarad Mutfağı'ndan örneklerin tanıtılması ile sona erdi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 


 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Balıkesir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Balıkesir ilinden Dünya mutfaklarından zeytinyağlı lezzetler hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 17 Nisan 2016 tarihinde saat 17 53’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Dünya mutfaklarından zeytinyağlı lezzetler haberi güncellenecektir.

    BALIKESİR NAMAZ VAKİTLERİ
    20 Eylül 2017, Çarşamba
    • İmsak
      05:07
    • Guneş
      06:46
    • Öğle
      13:13
    • İkindi
      16:40
    • Akşam
      19:18
    • Yatsı
      20:45
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı