Dünya mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dünya mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 01:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni milletvekili aday tablosu için “İktidarın toplumu ayrıştırdığı bir süreçte tüm kesimleri kucaklayan bu süreci başlattık” dedi. Kılıçdaroğlu İstanbul’dan aday Ermeni kökenli Selina Özuzun Doğan’ın adaylığını “Dünyaya da önemli bir mesaj” diye yorumladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün geç saatlere kadar süren Parti Meclisi’nin ardından ortaya çıkan yeni milletvekili adayı tablosunu Hürriyet’e değerlendirdi. Roman kökenli Özcan Purçu’nun İzmir’de 1’inci Bölge 5’inci sıradan aday gösterilmesine atıf yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “TBMM’de bilebildiğim kadarıyla ilk defa bir Roman temsil edilecek. Ermeni kökenli Selina Özuzun Doğan da var ki Ermeni kimliğinden öte bilgisi, birikimi ve eğitimiyle TBMM’de bize büyük katkı sağlayacak. Uzmanlık komisyonlarında faydalanacağız. Ayrıca dünyaya da önemli bir mesaj” dedi. Kılıçdaroğlu, ‘Ermeni Tehciri’nin 100’üncü yılında Selina Özuzun Doğan’ın aday gösterilmesi’yle ilgili değerlendirmeler hakkında ise “Kim, nasıl anlam verirse versin. Bizim için bütün anlamlar geçerlidir” yorumunu yaptı.

TUNCELİ’DEN İLK KADIN VEKİL

Kılıçdaroğlu, Tunceli 1’inci sıra adayı Ali Mustafa Çelik’in yerine kadın aday Saniye Barut’un getirildiğini de açıkladı. Kılıçdaroğlu “Saniye Hanım seçilecek, bu sayede Tunceli tarihinde ilk kadın milletvekili seçilecek” dedi.

İLGEZDİ MADDESİ GELİYOR

CHP lideri, Parti Meclisi toplantısında da üç önemli söz verdi. ‘Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği destek sayesinde eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin önseçimde birinci olduğu’ eleştirilerine, “Tüzük değişikliği yapacağız. CHP’de üst düzey yöneticilik yapan, milletvekili, belediye başkanı olan kişilerin birinci dereceden yakınları önseçime giremeyecek” sözüyle karşılık verdi.

ŞAFAK PAVEY İLK SIRADA

PM’nin önceki gün onayından geçen milletvekili aday listelerine göre adaylığa Kılıçdaroğlu tarafından ikna edilen Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, İstanbul 1’inci Bölge’de ilk sırayı aldı. PM’de İzmir 1’inci Bölge adayı olan Şair Metin Altıok ve felsefeci Füsun Akatlı’nın kızı Zeynep Altıok, 2’nci Bölge 1’inci sıraya kaydırıldı. Değişikliğin nedeni, Madımak katliamında hayatını kaybeden babası Metin Altıok’un doğum yeri Bergama’nın bu bölgede olması. Eski Türk Tabipleri Birliği başkanlarından Füsun Sayek ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanlarından İskender Sayek’in kızı Selin Sayek Böke de İzmir 1’inci Bölge’de ilk sırayı aldı.

91 AVUKAT, 43 DOKTOR

CHP’nin listesinde 3 engelli, 10 genç ve toplam 103 kadın aday var. 354 aday üniversite mezunu, 83 aday lise, 45 aday yüksek lisans, 28 aday yüksekokul, 15 aday ortaokul, 18 aday ilkokul mezunu. 91’i avukat, 62’si mühendis, 46 işadamı, 45 emekli, 43’ü doktor.

Haberin Devamı

Sözde ‘Soykırım’la mücadeleci adayı çizdi

Dünya mesajı


Kılıçdaroğlu, Selina Özuzun Doğan’ı İstanbul 2’nci Bölge’den ilk sıraya koyarken 69 yıl sonra CHP’yi de azınlık siyasetçilere parlamenter düzeyde açmış oldu. CHP’nin son azınlık milletvekili 1946-1950 yılları arasında TBMM’de görev almış Rum Azınlık Cemaati’nden Nikola Fakaçelli’ydi. Selina Özuzun Doğan tercihi, PM’ye ismi Iğdır 2’nci sıradan milletvekili adayı olarak giren Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey’in isminin çizilmesine neden oldu. “Ermeni bir adayı liste başı yapıyorken Göksel Gülbey’in Iğdır’dan listeye girmesi tezat olur” uyarısı üzerine Kılıçdaroğlu, PM’den ismi değiştirme yetkisi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!