Dünya Makarna Günü’ne ev sahipliği yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Makarna Günü’ne ev sahipliği yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 09:56

Dünya Makarna Günü’ne ev sahipliği yapıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- DENİZ ürünleri ile ön plana çıkan Caviar Seafood, 21-31 Ekim tarihleri arasında 'Dünya Makarna Günü'ne özel değişik makarnaların tadılacağı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Ankara’ya gastronomik anlamda yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Caviar Seafood, dünya ülkelerinin tamamına yakınında tescilli bir marka olan, dört kıtaya ihraç edilen Arbella Makarna ile keyifli bir işbirliği yaptığını belirterek, "Hiçbir yiyeceğin başaramadığını yapan makarna, kültürler, çağlar ve beslenme düzenleri arasında yerini almaktadır. Hemen her yiyecekle hazırlanabilen ve herkese hitap eden özellikleriyle dünyanın favori yiyeceği olmuştur" dedi.

Makarnanın, dünyadaki en popüler, bütçeye uygun, lezzetli ve besleyici yemeklerden biri olduğu, pek çok kültürde ve yaşlısından gencine her kesim tarafından sevilmekte olduğu belirtildi. Şeflerin, yerel malzemeleri kullanarak hazırladığı makarnanın, değişik gıdalarla birbirinden farklı sanat eserlerine dönüştüğü kaydedildi. Şef Çağatay Anıl’dan makarna sevenlere kırmızı et, beyaz et veya deniz ürünleri ile farklı Arbella makarna lezzetleri sunuluyor.

SEÇİM SENİN

Tagliatelle: Tagliatelle makarananın küp doğranmış palamut balığı, ıspanak ve özel sosuyla birlikte parmesan peynir eklenerek lezzetli servisi.

Lazanya: Ayrı hazırlanmış istiridye mantarlı kıyma sosu ve peynir sosunun önceden haşlanmış lazanya yapraklarıyla bir araya gelmesi ve üstünde parmesan peynirinin yarım saatlik fırın lezzeti.

Penne: Penne makarna haşlanır özel sosuyla karıştırılır. Üzerinde kajun fıstığıyla sarılıp kızarmış tavuk ve parmesan peynir ile servis edilir.

Shell(Midye): Özel sosuyla kızartılan Tempura midyeler, haşlanmış ve fesleğenli sosuyla karışmış shell(midye) makarna üzerinde servis edilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!