Dünya Madenciler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Madenciler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 16:23

- CHP Kırşehir İl Başkanı Zengin, mesaj yayımladı

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zengin, mesajında, maden işçilerine yaşatılanlar ve özelleştirme saldırıları altında Dünya Madenciler Günü'nü oldukça buruk şekilde kutladıklarını belirtti.

Soma'da, Ermenek'te, Zonguldak'ta ve diğer bölgelerde yaşanan maden kazalarında kaybedilen madencilerin acısını yüreklerinde duyduklarını ifade eden Zengin, şunları kaydetti:

"Bu yürek acımız hala sürmektedir. Şehit maden emekçilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum. Türkiye Taş Kömürü Kurumunun (TTK) varlığını sürdürebilmesi ve ayakta kalması ancak norm kadro eksiğinin, üretim işçisi açığının giderilmesiyle mümkündür. Acilen TTK'yı norm kadro düzeyine getirecek 4 bin 700 üretim işçisi alınmalıdır."

Haberin Devamı

Zengin, taş kömürü ve madencilik sektörünün teşvik uygulamalarından hak ettiği payı alamadığını savunarak, şöyle devam etti:

"Madencilik sektörünün iş kazalarının en çok yaşandığı sektör olduğu düşünülerek, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik yatırım ve önlemlerin alınması, taşeronlaşmanın önlenmesi zorunluluktur. TTK'daki taşeronlaşma sonucu ortaya çıkan huzursuzluklar ve iş kazaları kaygı vericidir. Maden emekçilerinin insanca çalışma şartları ve insanca ücret taleplerine gözler ve kulaklar kapatılmamalıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!