Dünya liderlerinden saldırıya tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Dünya liderlerinden saldırıya tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 08:00

Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin öldüğü en az 100 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası dünya liderlerinden kınama mesajları geldi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, resmi Twitter hesabından Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak Fransızca kınama mesajı yayımladı. Yıldırım, mesajında "Terörizm insanlığa karşı bir suçtur. Kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan “korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını” belirtti. Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi. 

Obama, Fransız yetkililere saldırının soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti. ABD Başkanı Obama, saldırı karşısında en eski müttefikleri Fransa ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi. 

Haberin Devamı

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da Fransa'daki terör saldırısına ilişkin, "Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz." dedi.

Estonya, Letonya ve Belçika, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına tepki gösterdi.

Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla." ifadesini kullandı. 

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de mesajında ,"Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz.

Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde." değerlendirmesinde bulundu. 

Belçika Başbakanı Charles Michel de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, düşüncelerinin dost Fransız halkı ve alçak saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu kaydederek, Nice’teki saldırıdan dolayı derin üzüntülü ve duygu yüklü olduğunu kaydetti. 

Haberin Devamı

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö ve Norveç Başbakanı Erna Solberg Nice kentindeki terör saldırısını kınadı. Niinistö açıklamasında, "Fransa’nın ulusal gününde gerçekleştirilen bu vahşi terör saldırısı Avrupa değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Finlandiya kesin bir ifadeyle terörü kınıyor; Fransa ile dayanışma içindedir" dedi.

Norveç Başbakanı Solberg de yaptığı açıklamada, "Terör eylemlerine bir son vermek için Fransa ile birlikte duruyoruz. Saldırının kurbanları için en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı sert bir dille kınayarak "Dehşete kapıldım" dedi.

Stoltenberg Twitter hesabından, "Nice’teki alçakça yapılan terör saldırısından dehşete kapıldım ve çok üzgünüm. NATO Fransız halkıyla sıkı dayanışma içindedir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Nice'deki terör saldırısıyla ilgili, "Hayat tarzımızı yok etmek isteyen bu vahşi katilleri yenmek için gayretlerimizi iki katına çıkarmalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!