Dünya Kupası'nın değeri 130 bin Euro

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupasının değeri 130 bin Euro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 11:25

13 Temmuz’da Brezilya’nın Rio De Janeiro’nun “Maracana” stadında sahibini bulacak Dünya Kupası’nın 6 kiloluk som altın kaplama 130 bin Euro değerinde ki heykelciği 1974 yılından bu yana Kuzey İtalya’da ki “G.D.E Bertoni” dökümhanesinde üretiliyor.

Haberin Devamı

“Jules Rimet” üç kez kazanan ve sürekli olarak müzesine götüren Brezilya’nın ardından FİFA yeni bir kupa heykelciği için yarışma açmış ve İtalyan dökümcü heykeltıraş Silvio Gazzanica’nın eseri birinci olmuştu. FİFA Kupanın bütün haklarını alırken “G.D.E Bertoni” dökümhanesiyle süresiz bir sözleşme imzalanmıştı. Milano yakınlarında ki Paderno Dugnano kasabasında ki dökümhane de 11 çalışan tarafından üretilen kupanın heykelciklerinin dışarıya satılması yasak. Dökümhanenin 4 nesilden gelen sahibi Valentina Rosa 18 ayar som altın orijinal heykelciğin Zürih’te FİFA tarafından özel bir odada 24 saat kameralar tarafından korunduğunu Dünya Kupası’nı kazanan takıma verilen kupanın için her dört yılda bir kendileri tarafından üretilen ikinci bir kupa olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Valentina dökümhane için en güzel anın kendi ürettikleri kupayı kazan takımın kaptanının havaya kaldırdığı an olduğunu da sözlerine ekleyerek “O görüntüleri izlerken atölyede şampanya patlatarak bizde o sevince gururla ortak oluyoruz” dedi.

Kupa 36.8 santimetre boyunda, çapı da 13 santimetre ve 6 kilo 175 gram ağırlığında 18 ayar som altından oluşuyor ve maddi değeri 130 bin Euro olarak borsaya açıklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!