Dünya Kupası Avrupa Elemeleri tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 23:55

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri tamamlandı

Haberin Devamı

En kötü ikinci Slovakya oldu

Play-off turunda yer alacak takımlar belli oldu

Hollanda 2018'de yok

İSTANBUL, (DHA) - 2018'de Rusya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa Elemeleri bugün oynanan maçlarla tamamlandı.
Avrupa Elemeleri'nden Rusya'ya gitme hakkı kazanan ekipler; Fransa, Portekiz, Almanya, Sırbistan, Polonya, İngiltere, İspanya, Belçika, İzlanda olurken, Rusya da ev sahibi olduğu için otomatik olarak Dünya Kupası'na adını yazdırdı.
EN KÖTÜ İKİNCİ SLOVAKYA OLDU
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 grup yer alırken, bu 9 grubun 8'inin 2'ncisi play-off turuna katılma hakkı kazanırken, en az puanı toplayan ekip, turnuvaya veda ediyor. F Grubu'nda yer alan Slovakya, 18 puanla İngiltere'nin arkasından 2'nci sırada yer alırken, bu puan onları play-off turuna taşımaya yeterli olmadı ve Slovaklar 2'nci olmasına rağmen play-off turuna katılamayacak.
PLAY-OFF TURUNDA YER ALACAK TAKIMLAR BELLİ OLDU
Öte yandan F Grubu dışındaki gruplarda 2'nci sırada yer alan takımlar, play-off turuna katılma hakkı kazandı. Türkiye A Milli Takımı'nın bulunduğu I Grubu'ndan Hırvatistan play-off turuna katılacakken, İsveç, İsviçre, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya ve Yunanistan da play-off turunda yer alacak. Bu 8 takımdan 4'ü, play-off sonucunda Rusya'ya gitme hakkı kazanacak.
HOLLANDA DÜNYA KUPASI'NDA YOK
2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Hollanda, 2018 Dünya Kupası'nda da yer alamayacak. Dünya Kupası'nda yer almak için, A Grubu son maçında İsveç'i 7 farkla mağlup etmesi gereken Hollanda, bu mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılınca Dünya Kupası hayalleri de suya düşmüş oldu. Dick Advocaat'ın öğrencileri grubu 3'üncü sırada tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!