Dünya kulübü F.Bahçe

Güncelleme Tarihi:

Dünya kulübü F.Bahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kongrede bin oy alarak başkan seçileceğine inandığını belirten Çavuşoğlu, tesisleşmenin tamamlanacağını, gelirlerin arttırılacağını iddia etti. Liverpool ile işbirliğine giderek modern bir yapı oluşturacaklarını belirten Çavuşoğlu, ‘‘Türk futbolunun altyapısı ölüyor. Havuz sistemine karşıyım’’ dedi...

Tepkiler olumlu Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Ömer Çavuşoğlu kongrede iddialı isimler arasında favori olduğunu belirterek ‘‘Konuştuğum insanlar olumlu tepki gösterdiler. Binin üstünde oy alır ve seçimi kazanırım’’ iddiasında bulundu.

Güçlü bir yönetim Çavuşoğlu, ‘‘Kongrede 1000'in üstünde oy alırım. Listemde Zeki Çakmak, Yalçın Çelikel, Mete Has, Zeki Başeskioğlu, Ertuğrul Hataylı, Eşref Aydın, Necdet Ersoy, Murat Özaydınlı ve Selim Soydan gibi güçlü isimler yer alacak’’ dedi.

İcazet almam Kongre için hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürdüğünü kaydeden Çavuşoğlu ‘‘Ben ve arkadaşlarım tek seçicilerden icazet alarak yola çıkmayız. Hedefimiz Dünya takımları arasında F.Bahçe yaratmak’’ yorumunu yaptı.

Gelirler artacak Fenerbahçe'nin 4 milyon dolar olan hasılat gelirlerini 20 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Çavuşoğlu düşüncelerini ve planlarını şöyle açıkladı:

Çavuşoğlu'nun

vaadleri

Dostluğun temeli

Fenerbahçe Lokalini daha geniş kapasiteli hizmete açacağım. Orada dostlukların temeli atılır. Fenerbahçe Lokali sarı lacivertlilere gönül vermiş herkese açık olacak. Aksi takdirde bu takıma gönül verenler çeşitli gruplar kurarak kendi bünyelerinde çalışırlar ve grupçuluk ortaya çıkar.

Sadece para yetmez

Fenerbahçe Kulübü satın alınamaz. Elini cebine atan yönetici olamaz. Ben de çok para verdim, Ali Şen de yüksel paralar verdi. Fenerbahçe'nin rakibi Galatasaray, Beşiktaş'tır. Fenerbahçe hala M.City karşısında 30 yıl önce kazandığı başarıyı, Bordeaux karşısındaki başarısını konuşuyor. 10 yılda bir zafer olmaz. Sürekliliği olmalı.

Yeni stat projesi

Fenerbahçe'yi dünya takımı yapacağım. Avrupa ve Dünya'da süper takımların bütçeleri 100-200 milyon dolar arasında. F.Bahçe de aynı duruma gelebilir. F.Bahçe'nin 10 milyon taraftarı varsa buna yönetim olarak hizmet götürebiliyorsak yılda 100 milyon doları kazandırabiliriz. F.Bahçe Stadı 40 bin kişilik olacak. Ek tribünler yapıp kapalı tribün yaptıracağım.

Dereağzı'na salon

1907 Fenerbahçeliler Derneği ile ilişkilerim çok iyi. Ciddi projelerimiz var. İlk hedef Dereağzı'nda 4 bin kişilik bir basketbol salonu yaptırmak. Altına da süper mağzalar zinciri kurmak hedeflerimiz arasında.

Dünya kulübü Fenerbahçe Otopark geliri

Dereağzı'ndaki 12 bin metrekarelik arsaya otopark yapma ruhsatlı müsaade alınmıştır. Buraya süper tesisler ve otopark yaptırılması için projelerimiz var.

Türk futbolu ölüyor

Türk futbolunun alt yapısı ölüyor. Havuz sistemine karşıyım. Çünkü şu anda küçük takımlar diye tabir ettiğimiz ekipler büyük paralar alıyorlar. Bu nedenle ne oyuncularını satıyorlar, ne de oyuncu yetişiyor.

Pilot takımlar kurulacak

21 yaş ligi kurulmasını istiyorum. Bu proje uygulanırsa Fenerbahçe'nin altyapısı kurtulur. Kartal, Beylerbeyi, Maltepe, Beykoz gibi takımları pilot takım yapmayı hedefliyoruz. Tabi onlarla Fenerbahçe'nin geleceği için ciddi ilişkilere gireceğiz.

Liverpool'la işbirliği

Liverpool Kulübü Başkanı Mr.Roberts ile görüştüm. Başkan olmam halinde birçok sahada iki kulüp işbirliğine girecek. F.Bahçe'nin 20-25 milyon dolar olan yıllık gelirini 150 bin dolara taşıyacağız. Ronaldo gibi ünlüler sarı lacivertli formayı giyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!