Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı'na ödül

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kız Çocukları Günü Konferansına ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 22:09

AYDIN Doğan Vakfı’nın, UNFPA, UNICEF ve UN Women’ın ortaklığında ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu danışmanlığında düzenlediği “Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı”, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 16 yıldır verilen Altın Pusula Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de kız çocuklarının eğitim konusunda yaşadığı sorunları ve eğitimin kız çocuklarının hayatında yarattığı farkı ortaya koyma hedefiyle hayata geçen platform, “Gündem Yönetimi” kategorisinin kazanan projesi oldu. Kurulduğu günden bu yana toplumun eğitim ve kültür düzeyine katkı yapan faaliyetleri desteklemeyi amaç edinen Aydın Doğan Vakfı’nın, UNFPA, UNICEF ve UN Women’ın ortaklığında düzenlediği “Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı” kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla her yıl 11 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla 2015 yılında hayata geçirildi. ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ temasıyla düzenlenen konferans ile toplumsal cinsiyet eşitliği ve kız çocuklarının güçlenmesi konularında farkındalığı artırmak, kaydedilen ilerlemeleri ve karşılaşılan güçlükleri ele almak ve bu yöndeki faaliyetlere ivme kazandırmak hedefleniyor.

AMAÇ SÜREKLİLİK
Aydın Doğan Vakfı, UNFPA, UNICEF, UN Women ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu’nun bu konferans ile ileriye yönelik stratejisini ise Dünya Kız Çocukları Günü’nü tek günlük bir etkinlik olmaktan çıkartıp, bu önemli konudaki kaynak ve faaliyet seferberliğinin sürekli olarak devam etmesini sağlamak oluşturuyor.

BAKMADAN GEÇME!