Dünya kick boksu Türk'e emanet

Güncelleme Tarihi:

Dünya kick boksu Türke emanet
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2015 13:21

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği'nin (WAKO) başkanvekilliğine seçilen Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Türk insanının 18 Mart'ta kazandığı Çanakkale zaferinden sonra yine 18 Mart'ta seçimi kazanmam bana inanılmaz gurur verdi" dedi.

Haberin Devamı

WAKO başkanının istifası sonrasında bir yıl süresince başkanlığı da yapacak Kayıcı, geldiği görevin Türk sporu açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Uluslararası federasyonlarda başkanlık düzeyinde temsil edilmenin kolay bir iş olmadığını belirten Kayıcı, "Bu seçimle birlikte kazanan ben değil Türk sporu ve sporcusudur. Uluslararası arenada da şeffaf ve adaletli bir yönetim sergileyeceğiz. Türk insanının 18 Mart'ta kazandığı Çanakkale zaferinden sonra yine 18 Mart'ta seçimi kazanmam bana inanılmaz gurur verdi" diye konuştu.

Kayıcı, olağanüstü genel kurul sonrasında bir yıllığına göreve seçildiğini, gelecek sene yapılacak WAKO Olağan Genel Kurulu'nda da seçilmesi halinde görevine 4 yıl devam edeceğini vurguladı.

İLK HEDEF ASKERİ OYUNLAR

Salim Kayıcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kick boksu tanıması için çalışmalarına hız vereceklerini dile getirerek, ilk hedeflerinin kick boksu askeri oyunlara alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

IOC üyeleriyle tek tek görüşerek kick boksu tanımaları adına yönetim olarak yoğun bir çalışma yürüteceklerini dile getiren Kayıcı, "Benimle birlikte başlayacak yönetimde, ilk hedefimiz askeri oyunlara girebilmek. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başlattık. Sonrasında da dünyadaki tüm okullarda kick boks dersi verilmesi için girişimlerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin daha önce de dünya ve Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Kayıcı, şunları söyledi:

"2016 Avrupa Kick Boks Şampiyonası ve 2017 Dünya Kick Boks Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi adına gerekli başvurularda bulunduk. Türkiye, organizasyon anlamında çok önemli ve başarılı bir ülke. Söz konusu şampiyonaların Türkiye'nin organizatörlüğünde yapılacağına olan inancım tam. Başvurularımızın bir aya kadar neticeleneceğini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!