Dünya Kadınları Zirvesi'nin açılışını Afgan rapçi Sonita Alizade yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kadınları Zirvesinin açılışını Afgan rapçi Sonita Alizade yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:07

New York’taki Dünya Kadınları Zirvesi’nin açılışını 19 yaşındaki Afgan rap müzik şarkıcısı Sonita Alizade ‘Satılık Gelinler’ isimli şarkısıyla yaptı. Lincoln Center’ı dolduran 2 bin 500 izleyici önünde siyah ve kırmızı başörtüsüyle herkesi kendisine hayran bırakan Sonita Alizade’nin hikâyesi de bir hayli dramatik…

Haberin Devamı

Alizade, sadece 10 yaşındayken annesi tarafından evlenmeye zorlandı. Ailesi Taliban’dan kaçarak İran’a sığındıktan sonra, Alizade 16 yaşına geldiğinde, bir kez daha zorla evlendirilmek istendi. Bu kez de ağabeyinin evlenmesi için gereken paranın karşılanması için zorlanıyordu Alizade. 

Ailesinin bu baskısı karşısında kalbi kırılan ve kendisini müziğe veren Alizade, ‘Satılık Gelinler’ (Brides for Sale)  isimli bir video kliple bir anda uluslararası üne kavuştu. ABD’deki bir müzik okulundan burs kazanan Alizade’nin hayat hikâyesini İranlı yönetmen Rokhsareh Ghaem Maghami tarafından belgesel yapıldı. 

Sonita Alizadeh,  filmde annesi ile ilgili duygularını şöyle ifade ediyordu: “Annem beni evliliğe zorluyordu ama bu beni sevmediği anlamına gelmez. Beni seviyor ama fakirlik ve gelenekler yüzünden annemin gözleri aşka kapanmış. Şarkılarım sayesinde duygularımı öğrendi. Bir genç kız olarak geleceğime yön verebileceğimi artık anladı.”

BAKMADAN GEÇME!